Σπάει 4 Αβγά και τα ρίχνει μέσα σε μια φόρμα για muffin. Δείτε ΤΙ φτιάχνει στο τέλος και θα ξετρελαθείτε!

Έχετε φόρμα για muffin; Τότε έχετε το μυστικό για να φτιάξετε νόστιμα αυγά ποσέ! Αυτή η μέθοδος είναι πολύ πιο γρήγορη και εύκολη, από την κλασική.

Τα αυγά ποσέ, είναι ένα εξαιρετικό γεύμα για προσθήκη πρωτεΐνης, χωρίς προσθήκη λίπους – επειδή σε αντίθεση με τα τηγανητά αυγά, μαγειρεύονται χωρίς κάποιο λάδι.

Ο κλασικός τρόπος για να μαγειρέψετε ένα αυγό ποσέ, είναι να το σπάσετε μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό, να το αφήσετε να βράσει να ανακατέψτε απαλά και στη συνέχεια να αποσύρετε το αυγό από το νερό που σχεδόν βράζει.

Ακούγεται αρκετά εύκολο, αλλά αν δεν καταφέρετε να χρησιμοποιήσετε τη μέθοδο σωστά το αυγό μπορεί να διαλυθεί μέσα στο νερό.

Είναι πολύ πιο εύκολο, χρησιμοποιώντας μια φόρμα για muffin. Απλά σπάστε ένα αυγό σε κάθε θήκη, ρίξτε μια κουταλιά της σούπας νερό πάνω από την κάθε μια και στη συνέχεια βάλτε τη φόρμα στο φούρνο.

Τα αφήνετε για 10-15 λεπτά, ανάλογα με το πόσο υγροί σας αρέσουν οι κρόκοι.

Εδώ είναι μερικές ωραίες ιδέες για το πώς μπορείτε να απολαύσετε τα ποσέ αυγά σας:

  • Αυγά Benedict με σάλτσα Hollandaise
  • Tacos για χορτοφάγους
  • Σαλάτα νιτσοζέ
  • Με καρμπονάρα
  • Πάνω από ένα αβοκάντο στο τοστ
  • Σε πρωινό με πατάτες

Αυγά ποσέ σε φόρμα για muffin

  • Φτιάχνει 6 – 12 αυγά
  • Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά

Συστατικά

  • 6 – 12 αυγά
  • 6 – 12 κουταλιές νερό
  • Αλάτι kosher, για γεύση

Μαύρο πιπέρι, για γεύση (προαιρετικά)

Εξοπλισμός

  • Φόρμα για muffin

Οδηγίες

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.

2. Σπάστε ένα αυγό σε κάθε θήκη της φόρμας. (μπορείτε αν θέλετε να σπάσετε τα αυγά σε ξεχωριστά δοχεία πριν τα ρίξετε στη φόρμα, μη τυχόν και σπάσει κάποιο αυγό).

3. Ρίξτε στα αυγά αλάτι και πιπέρι.

4. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας νερό, πάνω από κάθε αυγό.

5. Ψήστε τα αυγά για 10-15 λεπτά και σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αν σας αρέσουν οι ρευστοί κροκοί, αφαιρέστε τα αυγά μετά από 10 – 12 λεπτά. Εάν προτιμάτε τους κρόκους σας να είναι λίγο πιο μαγειρεμένοι, αφήστε τα αυγά για περίπου 13 – 15 λεπτά. Κατά τη διαδικασία μαγειρέματος, το νερό θα ανέβει και θα καθίσει πάνω από τα αυγά. Να έχετε αυτό κατά νου όταν ελέγχετε τα ασπράδια των αυγών.

6. Αφαιρέστε τη φόρμα από το φούρνο και αφήστε τα αυγά να παραμείνουν εκεί για 1 λεπτό. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τα αυγά από τη φόρμα με ένα κουτάλι. Σκουπίστε απαλά κάθε αυγό με χαρτοπετσέτα. Σερβίρετέ τα ζεστά.

Credit: TipHero

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους