Σπιτικά νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας και βασιλικό

Φτιάξτε σπιτικά νιόκι πατάτας και συνοδέψτε τα με φρέσκια σάλτσα ντομάτας με σπανάκι και τυρί.
Απαιτούμενος χρόνος: 55 λεπτά
Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 2-4 άτομα

Για τα νιόκι πατάτας
2 μέτριες πατάτες βρασμένες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκι του γλυκού νερό
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 μεγάλα κρόκοι αυγών
1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 φυλλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα
250 γραμμάρια σπανάκι
1 συσκευασία πασάτα ντομάτας
250 γραμμάρια ρικότα
2/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Για το νιόκι πατάτας
Βράζετε τις πατάτες με τη φλούδα μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 35 λεπτά. Στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε και πολτοποιείτε. Ανακατεύετε με τα αυγά, αλάτι, μοσχοκάρυδο, νερό και προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και φτιάχνετε κορδόνια διαμέτρου 1 εκ. περίπου. Τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 2 – 2,5 εκ. από τις μύτες ενός πιρουνιού για να σχηματίσετε τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις.

Για τη σάλτσα
Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύουμε τα νιόκι μαζί με τη ντομάτα, το σπανάκι και τη ρικότα.
Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως με φυλλαράκια βασιλικού.

(via)

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους