Σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα αφράτη με μπεσαμέλ!

Ζαμπονοτυρόπιτα. Μια συνταγή για μια υπέροχη αφράτη ζαμπονοτυρόπιτα με μπεσαμέλ. Μια πίτα που είναι αγαπημένη για όλη την οικογένεια και για όλες τις ώρες. Κατάλληλη και για πρωϊνό και συνοδευτικό στο γεύμα για δείπνο ή και για μεζέ με το κρασάκι σας.

Υλικά συνταγής

9 φύλλα κρούστας
450 γρ. διάφορα τριμμένα κίτρινα τυριά
150 γρ. ζαμπόν κομμένο σε κομματάκια
2 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
3 κ.σ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά χτυπημένα
3 κ.σ. βιτάμ + λιωμένο βιτάμ για άλειμμα των φύλλων
λίγο μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 2 κ.σ. βιτάμ, προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς με αυγογδάρτη να ενσωματωθεί πλήρως. Με μια κίνηση ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει ελαφρώς.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά προσθέτουμε πιπέρι και μοσχοκάρυδο [προαιρετικά], τα χτυπημένα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα, τα τυριά και το ζαμπόν. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά να ενσωματωθούν.
Βουτυρώνουμε ένα ορθογώνιο πυρέξ και τοποθετούμε 5 φύλλα το ένα πάνω στο άλλο βουτυρωμένα ένα ένα. Προσθέτουμε το μείγμα, το στρώνουμε με σπάτουλα και προσθέτουμε από πάνω άλλα 4 φύλλα και πάλι βουτυρωμένα ένα ένα. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε ελαφρά τα επάνω φύλλα τα βουτυρώνουμε και ψήνουμε τη πίτα σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 1 ώρα περίπου, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα φύλλα και από τις δύο πλευρές και να γίνουν τραγανά.

Πηγή: daddy-cool.gr

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους