Στρώνει λεπτά κομμάτια μήλου πάνω σε ζύμη. Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό!

Η γιορτή της μητέρας πλησιάζει, και είναι η τέλεια ευκαιρία να την ευχαριστήσουμε για όσα κάνει για εμάς.

Σίγουρα θα έχετε σκεφτεί να της αγοράσετε λουλούδια, τι θα λέγατε όμως να της πάτε λουλούδια που μπορεί να τα φάει; Θα την εντυπωσιάσετε! Τι πιο όμορφο από το να δείξετε την αγάπη σας στη μητέρα σας προσφέροντας της ένα πανέμορφο χειροποίητο γλυκό σε σχήμα τριαντάφυλλου!

Στο παρακάτω βίντεο από τη σειρά Cooking with Manuela, θα δείτε την πανεύκολη συνταγή αλλά και την διαδικασία βήμα – βήμα.

Θα χρειαστείτε:

1 κατεψυγμένο φύλλο σφολιάτας (να έχει αποψυχθεί)
2 κόκκινα μήλα
½ χυμό λεμονιού
1 κουτάλι σούπας αλεύρι (για το άνοιγμα του φύλλου)
3 κουτάλια σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
Κανέλα (προαιρετικά)
Ζάχαρη άχνη για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

Η Manuela συμβουλεύει να σιγουρευτείτε πως η ζύμη έχει ψηθεί καλά πριν βγάλετε τα τριαντάφυλλα από το φούρνο. Αν, μετά από 30 λεπτά, τα μήλα δείχνουν καλά ψημένα από πάνω, μεταφέρετε το ταψί σε ένα χαμηλότερο ράφι του φούρνου και περιμένετε άλλα 10-15 λεπτά για να ψηθεί καλά το κάτω μέρος της ζύμης.

Επίσης προτείνει να σιγοβράσετε τα κομμάτια μήλου μέσα σε νερό με χυμό λεμονιού σε μεσαία θερμοκρασία για λίγα λεπτά, αυτό θα τα κάνει πιο μαλακά και πιο εύκολα στο τύλιγμα.

Μέσα σε λίγα λεπτά μας δείχνει πώς να φτιάξουμε κάτι τόσο απλό και τόσο εντυπωσιακό ταυτόχρονα!

Αν σας άρεσε το γλυκό τριαντάφυλλο, όσο άρεσε και σε εμάς, παρακαλούμε κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


[via]

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους