Συνταγή από ζαχαροπλαστείο για μελομακάρονα

Ειναι μια συνταγη που κανω τα τελευταια χρονια και πραγματικα ειναι τα ωραιοτερα που θα εχετε φαει. Ελαφρως τραγανα απεξω και λιωμα μεσα!

Συνταγη απο τα ζαχαροπλαστεια «DESPINA»

Μειγμα 1:
550γρ ηλιελαιο
160γρ ζαχαρη
107 γρ νερο
42γρ κονιακ
35γρ ξυσμα πορτοκαλιου
196γρ χυμο πορτοκαλιου
8γρ κανελα
4γρ γαρυφαλλο
9γρ μοσχοκαρυδο

Μειγμα 2:
1 κιλο αλευρι κοσκινισμενο
4 κ.σ σιμιγδαλι ψιλο
2 κοφτες κ.σ μπεικιν παουντερ

Σιροπι:
2 ποτηρια νερο
2 ποτηρια ζαχαρη
1 ποτηρι μελι

Ποτηρι=250γρ
Κλασικο μεσαιο ποτηρι

Ξεκιναμε με το σιροπι.
Βαζουμε ολα τα υλικα και βραζουμε για 10′ και το αφηνουμε να κρυωσει τελειως.
Σε ενα μπωλ βαζουμε ολα τα υλικα του μειγματος 1 τα ανακατευουμε πολυ καλα με αυγοδαρτη και στη συνεχεια ριχνουμε μεσα σε αυτο,το μειγμα 2
Ανακατευουμε με τα χερια απεξω προς τα μεσα και σταυρωτα. Δεν ζυμωνουμε σε καμια περιπτωση. Δενει αμεσως.
Πρεπει να βγει μια πολυ απαλη μαλακη ζυμη
Πλαθουμε μικρα στενομακρα μπαλακια σαν σουτζουκακια
Τρυπαμε με ενα πηρουνι σε διαφορα σημεια την επιφανεια τους
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο,στους 185 βαθμους για 20′-25′ στη μεσαια θεση του φουρνου,στις αντιστασεις.
Οπως ειναι καυτα απο το φουρνο τα ριχνουμε στο κρυο σιροπι λιγα λιγα.
Τα αφηνουμε για 30 δευτερολεπτα.
Ανοιγουμε ενα να δουμε αν μελωσε καλα μεσα.
Τα βαζουμε σε μια πιατελα και πασπαλιζουμε με καρυδια η αμυγδαλα τριμμενα η κανουμε γραμμες απο λιωμενη σοκολατα!

Πηγή:  daddy-cool.gr

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους