Οι περισσότεροι γνωρίζουν το κλασικό σιροπιαστό κανταΐφι. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι στην ανατολική κουζίνα υπάρχει και το κανταΐφι “Κιουνεφέ” με την προσθήκη μαλακού τυριού!
Υλικά (6 μερίδες)
- 500 γρ. κανταΐφι
- 400 γρ. τυρί τύπου Φιλαδέλφεια (οτιδήποτε μαλακό)
- 100 γρ. γάλα
- 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
Σιρόπι
- 300 γρ. ζάχαρη
- 200 γρ. νερό
- Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
- Ετοιμάζετε το σιρόπι με μια μικρή κατσαρόλα. Προσθέτετε ζάχαρη, νερό και χυμό λεμονιού και το αφήνετε μέχρι να πάρει μια βράση.
- Το αφήνετε να κρυώσει πολύ καλά.
- Βάζετε το κανταΐφι σε ένα μεγάλο μεταλλικό μπολ και προσπαθείτε να το “ξεδιπλώσετε” με τα χέρια.
- Λιώνετε το βούτυρο, το ρίχνετε πάνω στο κανταΐφι και το ανακατεύετε με τα χέρια.
- Απλώνετε το μισό κανταΐφι σ” ένα μεγάλο ταψί φούρνου.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το τυρί με το γάλα.
- Το απλώνετε πάνω στο στρωμένο κανταΐφι και σκεπάζετε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
- Ψήνετε στους 150-160ο C μέχρι να κοκκινίσει το κανταΐφι.
- Βγάζετε από το φούρνο το ταψί.
- Στη συνέχεια σιροπιάζετε το κανταΐφι.
Απλό, εύκολο και πολύ νόστιμο!
[via]