Συνταγή για υγιεινό burger

Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα, ένα υπέροχο burger ψαριού που έχει λίγες θερμίδες, αλλά πολύ πλούσια γεύση.

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

  • 500 γρ. φιλέτα από λευκόσαρκο ψάρι (π.χ. μπακαλιάρος, παγκάσιους)
  • 100 γρ. φρυγανιά αλεσμένη
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Για το ντρέσινγκ

  • 150 γρ. γιαούρτι
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 3 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • 8 λευκά κρεμμύδια ψιλοκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ένα σπιτικό burger με μπιφτέκι περιέχει περίπου 20 γρ. λίπος – χωρίς να υπολογίσουμε το τυρί, το ψωμί και τα ντρέσινγκ. Αν φυσικά υπολογίσουμε και τις πατάτες, μπορούμε με αυτό το πιάτο να καταναλώσουμε τις θερμίδες μιας ολόκληρης ημέρας.

Για να φτιάξετε το υγιεινό burger ψαριού (4 μεγάλα burger ή 8 μικρά):

1. Χτυπήστε ένα αυγό σε ένα μπολ. Αλέστε τα φιλέτα του ψαριού στο μπλέντερ, προσθέστε το άλλο αυγό, τη μουστάρδα και αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.

Με αυτό το μίγμα μπορείτε να πλάσετε τέσσερα ή οκτώ μικρά μπιφτέκια, τα οποία θα βουτήξετε μέσα στο αυγό και στη συνέχεια στη φρυγανιά. Βεβαιωθείτε ότι η φρυγανιά καλύπτει όλη την επιφάνεια του μπιφτεκιού.

2. Σε ένα τηγάνι, ζεστάνετε το βούτυρο και τηγανίστε σε χαμηλή φωτιά τα μπιφτέκια ψαριού μέχρι να ροδίσουν. Τα μικρά χρειάζονται περίπου 4-6 λεπτά για να ψηθούν, ενώ τα μεγάλα περίπου 8-10 λεπτά.

3. Φτιάξτε το ντρέσινγκ αναμιγνύοντας σε ένα μπολ το γιαούρτι, τη μαγιονέζα, το σχοινόπρασο και τα κρεμμύδια. Αλατοπιπερώστε κατά προτίμηση.

4. Σερβίρετε σε πολύσπορο στρογγυλό ψωμάκι, μαζί με μαρούλι, αγγούρι και το ντρέσινγκ.

[via]

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους