Σήμερα θα φτιάξουμε το πιο καλοκαιρινό ποτό, την βυσσινάδα, όπως μας τη σέρβιρε η γιαγιά.
Υλικά:
1 κιλό βύσσινα
1 ½ κιλό ζάχαρη μαύρη
χυμό από 1 μικρό μοσχολέμονο
μισή βανίλια φρέσκια
Εκτέλεση:
Πλένουμε τα βύσσινα και βγάζουμε τα κουκούτσια τους ανοίγοντάς τα με ένα μαχαίρι ( καλό είναι να τα ανοίγουμε πάνω από μια λεκανίτσα για να μη χαθούν και οι χυμοί τους).
Αλέθουμε τα ξεκουκουτσιασμένα βύσσινα στο μπλέντερ ή στο multi ώστε να γίνουν πολτός.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα πολτοποιημένα βύσσινα, τη ζάχαρη, το χυμό από το λεμόνι και τη βανίλια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, στη δυνατή φωτιά.
Μόλις αρχίζει να βγάζει μεγάλες φουσκάλες, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, ώστε να συμπυκνωθεί το σιρόπι μας όσο το δυνατόν περισσότερο.
Περίπου 45 λεπτά φτάνουν.
Έτοιμη!
Σερβίρισμα
Την αφήνεις να κρυώσει και την βάζεις στο ψυγείο ή σερβίρεις με πολλά παγάκια.
Πηγή: joytv.gr