Τα κεκάκιας της καθαράς Δευτέρας

Τα κεκάκια της Καθαράς Δευτέρας. Όπως και να τα ονομάσουμε είναι πεντανόστιμα, υγιεινά και χωρίς λάδι με δύο απροσδόκητα υλικά ιδανικά για τα παιδιά μας…
Κεικάκια χωρίς ελαιόλαδο με παντζάρι και αβοκάντο

ΥΛΙΚΑ (Για 35-40 κεικάκια)
• 1 ώριμο αβοκάντο
• 1 μεγάλο παντζάρι (χωρίς τα φύλλα)
• 1/4 κούπας χυμό από το βράσιμο του παντζαριού
• 2 κούπες ζάχαρη κρυσταλλική
• 1 κούπα χυμό μανταρίνι
• 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
• 2 κ.σ. κονιάκ
• 1-2 σταγόνες υγρή βανίλια
• Ξύσμα από δύο μανταρίνια
• 2 κ.σ. κακάο
• 1 κόκκινη φαρίνα (500 γρ.)
• 1 κούπα σταγόνες σοκολάτα κουβερτούρα
• Διάφορες τρούφες για πασπάλισμα
• Χάρτινες θήκες για τα κεικάκια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Bράζουμε και καθαρίζουμε το παντζάρι.
• Βάζουμε στο multi το παντζάρι με το χυμό του, το καθαρισμένο αβοκάντο και το χυμό μανταρινιού και τα πολτοποιούμε.
• Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το σύρμα το παραπάνω μείγμα, το κονιάκ, το ξύσμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
• Προσθέτουμε και κακάο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
• Προσθέτουμε το μπείκιν πάουντερ και την κοσκινισμένη φαρίνα.
• Τέλος προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να καταφέρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
• Γεμίζουμε κατά τα 2/3 τις χάρτινες θήκες για κεικάκια, τα πασπαλίζουμε με τις τρούφες της αρεσκείας μας και τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º C για 25-30 λεπτά περίπου.

Πηγή: daddy-cool.gr

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους