Μετά από αρκετές ημέρες νηστείας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στο πασχαλινό τραπέζι, ώστε να μην δημιουργήσει κάποιο πρόβλημα στην υγεία σας.
Για το λόγο αυτό, ακολουθούν μικρές συμβουλές, προκειμένου το πασχαλινό τραπέζι να μην επιφέρει κανένα πρόβλημα υγείας:
• Μπορείτε να αρκεστείτε μόνο στο ένα αβγό.
• Η μαγειρίτσα επειδή είναι σούπα, καλό είναι να καταναλωθεί μετά την Ανάσταση, το βράδυ του Σαββάτου, αλλά με μέτρο. Ένα πιάτο είναι αρκετό και θα σας κάνει καλό στο στομάχι για να το προετοιμάσει για το πασχαλινό τραπέζι.
• Μόλις καθίσετε στο τραπέζι, το πρώτο πράγμα που θα κάνετε είναι να βάλετε σαλάτα. Θα σας κάνει να χορτάσετε πιο εύκολα.
• Το κρέας συνοδέψτε το με ρύζι ή μακαρόνια.
• Προτιμήσετε το κατσικάκι από το αρνάκι. Δεν είναι τόσο λιπαρό.
• Την προηγούμενη μέρα προτού το βάλετε στη γάστρα ή όπου το ψήσετε, ρίξτε του πολλή ρίγανη.
• Μόλις το σερβίρετε βάλτε μπόλικο λεμόνι που είναι αντιοξειδωτικό.
• Στο τραπέζι μην ακουμπήσετε μπύρες και αναψυκτικά. Περιοριστείτε σε ένα ποτήρι κρασί ή δύο.
• Από τα πασχαλινά γλυκά, φάτε μία φέτα τσουρέκι.