Πλησιάζει η εποχή του χρόνου που δεν θα ξέρουμε πώς να καταναλώσουμε τα αμέτρητα κόκκινα βρασμένα αυγά που θα έχουν περισσέψει από το Πάσχα.
Όσο πιο φρέσκο είναι ένα αυγό τόσο πιο χαμηλό pH έχει, με αποτέλεσμα να είναι πιο δύσκολο να καθαριστεί. Δείτε παρακάτω με ποιους τρόπους μπορείτε να ξεφλουδίσετε πιο εύκολα ένα αυγό.
1ος τρόπος ξεφλουδίσματος: Μαγειρική σόδα, ξύδι και αλάτι
Βάλτε νερό σε ένα κατσαρολάκι και ρίξτε μέσα μία πρέζα μαγειρικής σόδας, μία πρέζα αλάτι και λίγο ξύδι. Στη συνέχεια προσθέστε το αυγό. Ανάψτε το μάτι και αφήστε το νερό να βράσει. Όταν αρχίσει να βράζει καλύψτε το κατσαρολάκι με ένα καπάκι, αφήστε το για 12 λεπτά, αφαιρέστε το καπάκι και αφήστε το αυγό σε ένα μπολ με παγάκια για 15 λεπτά, μέχρι να κρυώσει.
2ος τρόπος: Τρύπα στο κάτω μέρος του αυγού
Για το κόλπο αυτό θα χρειαστεί να κάνετε μία τρύπα στο «κάτω», το φαρδύ, μέρος του αυγού, όσο είναι ακόμα ωμό. Στη συνέχεια θα βράσετε το αυγό και, αφού θα έχει κρυώσει, θα το ξεφλουδίσετε σε δευτερόλεπτα!
3ος τρόπος: Ξεκινήστε με βρασμένο νερό
Για το κόλπο αυτό θα πρέπει να τοποθετήσετε το αυγό στο νερό, όταν αυτό θα έχει ήδη αρχίσει να βράζει! Το αυγό θα πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου, πριν το βάλετε στο καυτό νερό, και όχι από το ψυγείο, για να μην σπάσει.
Με το κόλπο αυτό, το αυγό εγγυημένα θα καθαρίζεται πανεύκολα, με την φλούδα να αφαιρείται ενιαία!