Τυλίγει το μπέικον με λευκό ψωμί και τα βουτάει σε αυγό! Το αποτέλεσμα; Θα γλείφετε τα δάχτυλά σας…

Προς τους λάτρεις του μπέικον: διαβάστε προσεκτικά αυτή τη συνταγή, συγκρατήστε τα σάλια σας και μετά τρέξτε στην κουζίνα!

Υλικά:

  • 6 φέτες ψωμί για τοστ
  • 6 φέτες μπέικον
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κουταλιές γάλα
  • λίγο αλάτι
  • τυρί λιωμένο (προαιρετικά)

Πρώτα αφαιρέστε την κόρα από το ψωμί (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ολικής, άσπρο κλπ).

Αν δεν έχετε πλάστη, με ένα βάζο “απλώστε” κάθε φέτα μέχρι να είναι αρκετά επίπεδη χωρίς να διαλύεται.

Τηγανίστε το μπέικον, αλλά όχι πάρα πολύ για να μη “σπάει”. Επίσης, κρατήστε το λίπος: θα μας χρειαστεί αργότερα!

Βάλτε από μία φέτα μπέικον στο ψωμί που έχετε προετοιμάσει και τυλίξτε.

Ανακατέψτε το γάλα, τα αυγά και το αλάτι σε ένα μπολ και στη συνέχεια βουτήξτε κάθε “κουβερτούλα” μέσα για να καλυφθεί με το μείγμα ομοιόμορφα.

Στο λάδι που προηγουμένως φτιάξαμε το μπέικον, τηγανίστε κάθε “κουβερτούλα” για 3-4 λεπτά, γυρίζοντάς τες για να πάρουν χρώμα απ’ όλες τις πλευρές.

Αν θέλετε μπορείτε να τα βουτήξετε στο λιωμένο τυρί πριν τα καταβροχθίσετε!

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους