Χαλβάς με σιμιγδάλι και πορτοκάλι

  • Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

  • 300 ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) χυμό πορτοκαλιού
  • 300 ml (1 ½ φλιτζ. τσαγιού) νερό
  • 400 γρ.(2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη
  • 500 γρ. (3 φλιτζ. τσαγιού) Σιμιγδάλι χονδρό ΑΝΘΟΣ
  • 250 ml (1 ¼ φλιτζ. τσαγιού) ηλιέλαιο
  • 100 γρ. (1 φλιτζ. τσαγιού) αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα κατσαρολάκι  βράζετε το χυμό πορτοκάλι, το νερό και τη ζάχαρη.
  2. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζετε το Σιμιγδάλι με το ηλιέλαιο.
  3. Προσθέτετε το σιρόπι και τα αποξηραμένα φρούτα  ανακατεύετε και φορμάρετε.

Πηγή: icookgreek.com

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους