Εάν είστε λάτρης του κρασιού τότε αυτή τη συνταγή θα την λατρέψετε. Είναι η χειμερινή απάντηση στην σανγκρία: φρούτα και μπαχαρικά μαζί με κρασί, τα οποία του δίνουν απίστευτη γλύκα και αρώματα. Ρίξτε και λίγο ρούμι ή amaretto και ανάψτε το τζάκι… σας είπαμε πως αυτό το ρόφημα σερβίρεται ζεστό;
Ή μήπως όχι; Γιατί να μην το κάνετε παγωτό ξυλάκι; (Εννοείται πως μπορείτε να δοκιμάσετε και την ζεστή έκδοση!)
Θα χρειαστείτε (για 8 μερίδες ):
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1 κούπα κόκκινο κρασί
1/2 κούπα ζάχαρη
ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ κάρδαμο
2 αστέρια αστεροειδή γλυκάνισου
3 κομμάτια μπαχάρι
10 στικς κανέλας
Οδηγίες:
Βάλτε στην άκρη 8 στικς κανέλας και προσθέστε όλα τα συστατικά σε ένα τηγάνι που είναι πάνω σε μέτρια φωτιά. Είναι σημαντικό να μην φτάσει το μίγμα σε σημείο βρασμού.
Περάστε το μίγμα από κόσκινο για να αφαιρέστε όλα τα στερεά κομμάτια και αφήστε το να κρυώσει.
Ρίξτε το μίγμα σε ένα δοχείο για παγωτά και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Πριν στερεοποιηθεί εντελώς, βάλτε ένα στικ κανέλας στο καθένα και βάλτε το πάλι στο ψυγείο μέχρι να παγώσει εντελώς.
Αφού παγώσει, είναι έτοιμο! Στην υγειά σας!
Πώς σας φαίνεται;
Credit: hefty.co