10 Μικρά Μυστικά για να Φτιάξεις τον Καφέ σου Καλύτερα και από Καφετέρια! Το 7ο είναι ο,τι Καλύτερο για τον Ελληνικό!

Για να ετοιμάσετε έναν πραγματικά απολαυστικό καφέ, πρέπει να γνωρίζετε μερικά μυστικά, τα οποία γενναιόδωρα μοιραζόμαστε μαζί σας.

1. Αναμείξτε μισό κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη με καφέ, για λίγη ώρα ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά και αργότερα προσθέστε νερό. Η ζάχαρη καραμελώνει και θα χαρίσει στον καφέ ανεπανάληπτο άρωμα και γεύση.

2. Για να πιείτε καφέ χωρίς κατακάθι, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κρύο νερό στο μπρίκι με τον καφέ και περιμένετε μισό λεπτό. Το κατακάθι θα πέσει στον πάτο και μπορείτε να πιείτε άνετα τον καφέ σας.

3. Τι καλύτερο από ένα παγωμένο καφέ σε μια ζεστή μέρα; Αλλά αντί να ρίξετε παγάκια, που αλλοιώνουν τη γεύση του καφέ, προτιμήστε να φτιάξετε παγάκια ειδικά για καφέ. Βράστε μερικά φλιτζάνια καφέ και προσθέστε όση ζάχαρη θέλετε. Αφήστε τον καφέ να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου, γεμίστε τις παγοκυψέλες και βάλτε τις στην κατάψυξη. Προσθέστε μερικά τέτοια παγάκια σε κρύο γάλα και απολαύστε έναν διαφορετικό καφέ!

4. Προσθέστε μπαχαρικά στον καφέ για ξεχωριστή γεύση! Προσθέστε την ώρα που βράζετε τον καφέ λίγο κάρδαμο, τζίντζερ, μοσχοκάρυδο, κανέλα ή γαρύφαλλο και αφήστε να βράσει σε μικρή φωτιά.

5. Αν πασπαλίσετε μερικούς κρυστάλλους θαλασσινό αλάτι στον καφέ, θα ενισχύσει το άρωμα του και τη γεύση του.

6. Εκτός από το να πίνουμε τον καφέ, μπορούμε και να τον φάμε! Για παράδειγμα, σε μορφή παγωτού, που θα σας δροσίσει μια ζεστή μέρα και είναι εύκολο να το προετοιμάσετε.

7. Για έξτρα καϊμάκι στον ελληνικό καφέ, μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αφαιρέστε το καϊμάκι με ένα κουταλάκι και ρίξτε το μέσα στο φλιτζάνι. Ξαναβάλτε τον καφέ στη φωτιά και επαναλάβετε τη διαδικασία τρεις φορές.

8. Για να αποκτήσει ο καφές πιο πλούσια γεύση, προσθέστε την ώρα που βράζει ένα κουταλάκι του γλυκού βούτυρο.

9. Αν σας αρέσει να πίνετε καφέ χωρίς καφεΐνη, προσθέστε την ώρα που βράζει ο καφές 2-3 σπόρους κάρδαμο. Αυτό το μπαχαρικό διαλύει την καφεΐνη, χωρίς να αλλοιώνει την ποιότητα του καφέ και θα χαρίζει ένα ιδιαίτερο άρωμα στον καφέ.

10. Για να προσδώσουν μεγαλύτερη γεύση και άρωμα οι αλεσμένοι κόκκοι του καφέ, ζεστάνετε τον καφέ στο μπρίκι για μισό λεπτό, πριν προσθέσετε το νερό.

Credit: adme.ru

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους