11 Τεχνικές που θα Αλλάξουν για Πάντα τον Τρόπο που Μαγειρεύετε!

Η προετοιμασία του κρέατος μπορεί κάποιες φορές να είναι δύσκολη. Αν και το μαγείρεμα είναι εύκολο, κάποιες φορές μπορεί κάτι να πάει στραβά. Για παράδειγμα, το κρέας μπορεί να μην έχει ξεπαγώσει καλά και να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να μαγειρευτεί. Πάντα είναι ένα θέμα να καταλάβεις αν το κρέας είναι μαγειρεμένο ή ωμό.

Ευτυχώς συγκεντρώσαμε μία λίστα με συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν με το μαγείρεμα του κρέατος.

Μαλακώστε το κρέας με μαγειρική σόδα: Για κάθε 225 γραμμάρια κρέατος προσθέστε ένα κουταλάκι σόδα και ανακατέψτε. Αφήστε το έτσι για 20-30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύντε με κρύο νερό για να φύγει η σόδα και αφήστε το να στεγνώσει. Η μαγειρική σόδα βοηθάει το κρέας να μαλακώσει και πιάνει σε όλους τους τύπους κρέατος (μοσχαρίσιο, κοτόπουλο , χοιρινό).

Ξεπαγώστε το κρέας βάζοντας το σε αλουμινόχαρτο: Αν τυλίξετε το κρέας με αλουμινόχαρτο, θα ξεπαγώσει 30% πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει επειδή το κρέας είναι αγωγός και κρατάει την ζέστη καλύτερα από ένα μπολ ή ένα πιάτο.

Πλέξτε τις φέτες του μπέικον για να τις χρησιμοποιήσετε στα σάντουιτς σας. Δείτε πως εδώ.

Κομματιάστε το κοτόπουλο βάζοντας το στο μίξερ.

Μαρινάρετε τις φτερούγες σας εύκολα: Βάλτε τις φτερούγες σε έναν “αργό μάγειρα” και ρίξτε από πάνω σος buffalo. Μαγειρέψτε για μία ώρα σε δυνατή φωτιά. Στη συνέχεια ψήστε τις στο φούρνο στους 200 για μισή ώρα. Ρίξτε ξανά σος και βάλτε τις φτερούγες στο φούρνο μέχρι να γίνουν τραγανές. Δείτε οδηγίες εδώ.

Το φρέσκο κρέας μπορεί να είναι ακριβό, αλλά υπάρχει τρόπος να κόψετε ένα μεγάλο κομμάτι χοιρινό. Δείτε πως εδώ.

Μαγειρέψτε μπριζόλα σε καυτό τηγάνι: Ζεστάνετε ένα τηγάνι. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι στην μπριζόλα. Προσθέστε λάδι στο τηγάνι και όταν αρχίσει να βγάζει καπνούς ρίξτε τη μπριζόλα για 3-5 λεπτά.

Να ένας οδηγός για να ξέρετε πότε είναι έτοιμη η μπριζόλα σας:

Ψήστε το μπέικον πάνω σε μεταλλική σχάρα στο φούρνο. Ανοίξτε το φούρνο στους 200 και ψήστε για 15-20 λεπτά.

Δε σας αρέσει το στεγνό κοτόπουλο; Βάλτε μέσα ένα μήλο για να κρατήσει την υγρασία του.

Αν θέλετε να κόψετε το κρέας σας τέλειες φέτες, βάλτε το στην κατάψυξη για 15-20 λεπτά.

Credit: shareably.net

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους