16 πανέξυπνοι τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την παγοθήκη σας

Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα αντικείμενα που βρίσκονται στην κουζίνα μας, πρέπει να εξυπηρετούν παραπάνω από ένα σκοπό και το ίδιο ισχύει και για τις παγοθήκες μας.

1. Διατηρείστε τα μυρωδικά σας φρέσκα σε παγωμένο ελαιόλαδο.

via The Kitchn

2. Αν βαριέστε να βουτάτε τις φράουλές σας σε υγρή σοκολάτα, απλώστε ελάχιστο ελαιόλαδο στη βάση της παγοθήκης σας, γεμίστε τη σοκολάτα και τοποθετήστε τις φράουλες.

3. Πως να απογειώσετε ένα ποτήρι με γάλα; Με παγωμένους κύβους σοκολάτας φυσικά!

4. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα παγάκια είναι ότι χαλάνε τη γεύση και τη σύσταστη από τα ποτά και τα ροφήματα. Εάν θέλετε ο καφές σας να μην είναι νερουλός, δημιουργήστε παγάκια από καφέ ή από οποιοδήποτε άλλο ρόφημα προτιμάτε!

5. Δεν είμαστε όλοι μάστερ στο να φτιάχνουμε σούσι, μπορούμε όμως να κάνουμε υπέροχες μπουκίτσες με μια παγοθήκη ως καλούπι.

6. Συνήθως αγοράζουμε εβαπορέ για να φτιάξουμε γλυκά και καταλήγουμε να πετάμε το μισό από αυτό. Παγώστε το σε δοσολογίες και μειώστε τη σπατάλη.

7. Σοκολατομπουκίτσες με φυστικοβούτυρο. Δε χρειάζεται να πούμε τίποτε άλλο.

8. Αν σας έχει περισσέψει κρασί, παγώστε το για να το χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική σας ή στο ποτό σας (όπως κάναμε με τα παγάκια από καφέ).

9. Λατρεύετε το πέστο, αλλά δεν έχετε χρόνο να φτιάχνετε κάθε φορά τη σάλτσα; Παγώστε την σε μερίδες!

10. Αν σας έχει περισσέψει ζωμός από μαγειρεμένο κοτόπουλο, παγώστε τον σε κύβους. Είναι καλύτερο και πιο υγιεινό από της Knorr.

via imgur

11. Σφηνάκια ζελέ με μαρτίνι και βατόμουρα. Τέλος.

12. Mini παγωμένες μπουκίτσες cheesecake.

13. Η τροφή του μωρού σας μπορεί να είναι ακριβή, ειδικά αν επιλέγετε να αγοράσετε κάποια χωρίς συντηρητικά. Η λύση: φτιάξτε τη δική σας σπιτική τροφή για το παιδί σας και φυλάξτε την σε μερίδες, σε μια παγοθήκη.

14. Παγώστε τη σπιτική σάλτσα σας. Θα την έχετε πάντα εύκαιρη σε μερίδες και ξεπαγώνει στο φούρνο μικροκυμάτων.

15. Για όσους δυσκολεύονται να υπολογίζουν τις μερίδες τους.

16. Ετοιμάστε το αγαπημένο σας γλυκό σε μικρές μερίδες και απλά βάλτε το στο φούρνο για λίγα λεπτά όποτε σας πιάνει… λιγούρα.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους