17 λάθη που κάνουμε όλοι, κατά τη διάρκεια ενός επίσημου γεύματος

Ένα δείπνο δεν έχει να κάνει μόνο με το φαγητό ή την παρέα. Ειδικά όταν πρόκειται για ένα ακριβό εστιατόριο, όπου οι καλοί τρόποι δείχνουν πάνω απ’ όλα σεβασμό.

1. Πρέπει όλοι να έχουν καθίσει και να έχουν σερβιριστεί, πριν αρχίσετε να τρώτε.

via FitDay

2. Χρησιμοποιούμε τα μαχαιροπίρουνά μας, απὀ έξω προς τα μέσα.

via Chasing Boon

3. Μην τοποθετείτε αντικείμενα στο τραπέζι, που είναι άσχετα με το γεύμα.

4. Μην προσθέτετε αλάτι ή/και πιπέρι πριν δοκιμάσετε το φαγητό.
Προσβάλλετε τον σεφ…

5. Το να τρίβετε τα ξυλάκια μεταξύ τους θεωρείται αγένεια.



6. Ο τρόπος που τοποθετείτε τα μαχαιροπίρουνά σας, στέλνει συγκεκριμένα μηνύματα.

7. Όπως επίσης είναι αγένεια να ακουμπάτε τα ξυλάκια κατά μήκος του μπολ.

8. Πως να τρώτε σωστά τη σούπα σας.

9. Όταν αφήνετε όρθια τα ξυλάκια στο μπολ με το ρύζι, θεωρείται πράξη προσφοράς προς τους νεκρούς.
Απαγορεύεται αυστηρά!



10. Υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος να χειρίζεστε τα μαχαιροπίρουνα.
Το μαχαίρι δε το κρατάμε σα να είναι σπαθί…

11. Το αλάτι και το πιπέρι πρέπει πάντα να τα δίνουμε μαζί, ακόμη και αν μας ζητήσουν το ένα από τα δύο.

via flickr / Joe King

12. Πως να φάτε σωστά τον αστακό σας.

13. Ποτέ δε μιλάμε με το στόμα γεμάτο!



14. Δε μεταφέρουμε φαγητό από ξυλάκια σε ξυλάκια.
Συμβολικά, μοιάζει με το περνάνε τα κόκκαλα ενός νεκρού από χέρι σε χέρι, σε μια ιαπωνική κηδεία… Χρησιμοποιήστε ένα πιάτο καλύτερα.

via tumblr / curiositychronicles

15. Το στήσιμο ενός ανεπίσημου δείπνου.

16. Και ενός επίσημου.

17. Πάντα αφήνουμε φιλοδώρημα!

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους