17 Μυστικά και κόλπα για το μαγείρεμα που μόλις τα μάθετε δεν θα ξανά παραγγείλετε ποτέ απ’έξω!

Κάθε νοικοκυρά θέλει αυτά που μαγειρεύει να είναι νόστιμα, αισθητικά όμορφα και γρήγορα στη προετοιμασία. Όλα αυτά είναι δυνατά, αν γνωρίζετε μερικά κόλπα.

Τα παρακάτω μυστικά θα απογειώσουν τις ικανότητές σας στη μαγειρική και όλοι θα σας ρωτάνε πως το κάνατε!

 Αφαιρέστε εύκολα τα σπόρια από το ρόδι με μια ξύλινη κουτάλα. Απλά κόψτε το ρόδι στη μέση και χτυπήστε το πάνω από ένα μπολ.

 Ξύστε παγωμένο βούτυρο για να το απλώσετε εύκολα στο ψωμί ή ως γαρνιτούρα.

 Για να φουσκώσει γρήγορα η ζύμη, βάλτε την στο φούρνο μικροκυμάτων

Βάλτε ένα ποτήρι με νερό στο φούρνο μικροκυμάτων και θέστε σε υψηλή λειτουργία μέχρι να βράσει το νερό. Τοποθετήστε το μπολ με τη ζύμη καλυμμένο με πλαστική μεμβράνη (μαζί με το καυτό νερό) και κλείστε το πορτάκι. Ο ζεστός αέρας θα βοηθήσει τη ζύμη να φουσκώσει.

 Τα αυγά ποσέ γίνονται και μέσα σε σακουλάκι.


Απλώστε στη βάση από το σακουλάκι λίγο βούτυρο και σπάστε το αυγό. Κλείστε το σακουλάκι με ένα σχοινάκι και βυθίστε το για 3 λεπτό σε νερό που βράζει.

 Χτυπήστε το κρασί στο μπλέντερ για 30 δευτερόλεπτα για να αποκτήσει καλύτερη γεύση.

 Καθαρίστε γρήγορα ένα βραστό αυγό σε ένα ποτήρι με νερό.

 Φτιάξτε γεμιστές μπανάνες με νουτέλα, γεμίζοντάς τις με μια μεγάλη σύριγγα, αφού πρώτα έχετε κάνει μια τρύπα στη μπανάνα με καλαμάκι

 Για αυτό το παγωτό θα σας χρειαστεί μόνο ένα συστατικό: μπανάνα.


Ψιλοκόψτε μερικές μπανάνες σε ένα μπολ και βάλτε το στην κατάψυξη για 1-2 ώρες. Στη συνέχεια, λιώστε τις με μια κουτάλα και απολαύστε!

 Το ψάρι δε θα κολλήσει στο γκριλ, αν βάλετε από κάτω φέτες λεμονιού.

Ανοίξτε εύκολα το καπάκι σε γυάλινα βάζα με τη βοήθεια ελαστικών γαντιών ή με ένα λάστιχο που θα έχετε εφαρμόσει στο καπάκι.

 Γρήγορος τρόπος για να ψιλοκόψετε τα μυρωδικά.

 Για να αποκτήσει η ζύμη ομοιόμορφο πάχος, τοποθετήστε δύο ίδια ξυλάκια δεξιά και αριστερά της ζύμης όταν την ανοίγετε με τον πλάστη.

 Φτιάξτε αλμυρές βάφλες από τριμμένα πατάτα στη βαφλιέρα.

 Κρυώστε ένα μπουκάλι κρασί μέσα σε 15 λεπτά, τυλίγοντάς το με μια βρεγμένη πετσέτα και τοποθετώντας το στην κατάψυξη.

 Τοποθετήστε τυλιγμένο αλουμινόχαρτο κάτω από το κρέας για να ψηθεί σωστά.

 Φυσικός χυμός απευθείας από το πορτοκάλι. Δείτε εδώ πως να το κάνετε.

Credit: Adme

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους