5 λάθη που κάνουν όλοι όταν μαγειρεύουν μακαρόνια

Το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς πάνω στη μαγειρική είναι πως να φτιάχνει μια μακαρονάδα. Θεωρείται ένα από τα πιο εύκολα αλλά και λαχταριστά πιάτα. Το κακό είναι ότι οι περισσότεροι κάνουν τα παρακάτω λάθη που στερούν μεγάλο μέρος της απόλαυσης ενός μακαρονά που σέβεται τον εαυτό του.

Αποφύγετε να τα μαγειρεύετε σε μικρό κατσαρολάκι
Το να μαγειρεύετε τα μακαρόνια σας σε μικρό κατσαρολάκι και να τα σπάτε για να χωρέσουν είναι λάθος. Η θερμοκρασία του νερού στις μικρές κατσαρόλες πέφτει σημαντικά όταν προστίθενται τα μακαρόνια. Μετά από λίγα λεπτά η θερμοκρασία επανέρχεται στο σημείο βρασμού αλλά η ζημιά έχει γίνει. Τα μακαρόνια κάθονται στον πάτο και μαλακώνουν υπερβολικά, ενώ επίσης κολλάνε μεταξύ τους.

Ρίξτε παραπάνω αλάτι
Όλοι οι μεγάλοι σεφ συστήνουν να ρίχνετε στο νερό που θα βάλετε τα μακαρόνια σας πολύ αλάτι. Μάλιστα λένε πως το νερό θα πρέπει να είναι τόσο αλμυρό όσο είναι και το θαλασσινό νερό. Μην φοβάστε πως τα μακαρόνια σας θα γίνουν αλμυρά. Αυτό δεν ισχύει. Τα μακαρόνια δεν απορροφούν το αλάτι. Απλά τα βοηθάει να αποκτήσουν μια λίγο πιο σκληρή επιφάνεια. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα η κατάλληλη ποσότητα αλατιού είναι 1-2 κ.σ.

Μην ρίχνετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα πολύ νωρίς
Πολύς κόσμος βιάζεται να ρίξει τα μακαρόνια στο νερό (όλοι το έχουμε κάνει, ειδικά όταν πεινάμε πολύ). Αυτό είναι λάθος γιατί έτσι τα μακαρόνια κολλάνε μεταξύ τους και γίνονται πολύ μαλακά. Αφήστε το νερό να βράσει καλά πριν τα ρίξετε μέσα.

Ανακατέψτε τα μακαρόνια
Το να τα βάλετε στην κατσαρόλα και να πάτε σε άλλο δωμάτιο να κάνετε δουλειές είναι λάθος κίνηση. Η σωστή μακαρονάδα θέλει να ασχοληθείτε μαζί της, να την ανακατεύετε συχνά και να έχετε το νου σας για να μην κολλήσει. Φροντίστε να ανακατέψετε τα μακαρόνια σας με το που τα ρίξετε στην κατσαρόλα αλλά και στη συνέχεια ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια όταν ετοιμαστούν
Το ξέπλυμα της μακαρονάδας μετά το μαγείρεμα είναι λάθος κίνηση και θα σας στοιχίσει σε γεύση. Το χειρότερο είναι ότι θα διώξει το άμυλο που κάνει τη σάλτσα να κολλάει πάνω στα ζυμαρικά. Επιπλέον, χάνεται όλη τη γεύση των ζυμαρικών με αποτέλεσμα να έχετε, καλά το φανταστήκατε, βαρετές μακαρονάδες με επίπεδη γεύση.

[via]

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους