Δεν υπάρχει κανένας λάτρης του καφέ που να μπορεί να ζήσει χωρίς ένα φλιτζάνι από το αγαπημένο του ρόφημα – ακόμη και τις πιο ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Κι επειδή δεν είναι σε όλες τις χώρες τόσο προχωρημένοι όσο εμείς για να έχουν φραπέ, αρκετοί εφευρίσκουν τις δικές τους πρωτότυπες συνταγές για ν’ απολαύσουν το αγαπημένο τους ρόφημα κρύο.
Δείτε τι σκαρφίστηκαν!
“Κλασικός” Φραπές
Υλικά:
- διπλό εσπρέσο
- 1/3 φλιτζανιού του πάγου
- 100 ml γάλα
- ζάχαρη ή σιρόπι σοκολάτας
- νιφάδες σοκολάτας ή κόκκους καφέ
Οδηγίες:
- Θρυμματίστε τον πάγο χρησιμοποιώντας ένα μπλέντερ.
- Ρίξτε τον θρυμματισμένο πάγο σε ένα ποτήρι.
- Πάρτε ένα ξεχωριστό μπολ και χρησιμοποιήστε ένα σέικερ ή ένα πιρούνι για να ανακατέψετε τον espresso με τη ζάχαρη, το σιρόπι και το γάλα.
- Ρίξτε το ρόφημα σε ένα ποτήρι με τον θρυμματισμένο πάγο.
- Διακοσμήστε με βιφάδες σοκολάτας ή/και κόκκους καφέ.
Σοκολάτα & Μέντα
Υλικά:
- 150 ml φρεσκοκομμένο καφέ
- 100 γρ. μαύρης σοκολάτας
- σιρόπι μέντας
- παγωτό
Οδηγίες:
- Λιώστε τη σοκολάτα στον καφέ σε χαμηλή φωτιά.
- Ψύξτε το μείγμα για λίγο και προσθέστε το σιρόπι. Ανακατέψτε καλά.
- Θρυμματίστε τον πάγο και βάλτε τον σε ένα ποτήρι. Ρίξτε από πάνω το μείγμα.
- Βάλτε λίγο παγωτό στο ποτήρι.
- Διακοσμήστε με κομματάκια σοκολάτας.
Καφές με Μπανάνα
Υλικά:
- 350 ml δυνατό καφέ
- 100 γρ. παγωτό
- 1 μπανάνα
- 1 πpέζα κανέλα
- 1 πpέζα τριμμένη σοκολάτα
Οδηγίες:
- Ετοιμάστε τον καφέ, φιλτράρετέ τον και αφήστε τον να κρυώσε. Στη συνέχεια, προσθέστε το παγωτό.
- Λιώστε την μπανάνα και βάλτε την στο παραπάνω μείγμα.
- Ρίξτε μέσα τριμμένο πάγο.
- Πασπαλίστε με κανέλα και σοκολάτα.
Έκρηξη Πορτοκαλιού
Υλικά:
- 200 ml φρέσκο καφέ
- 2 πορτοκάλια
- ζάχαρη άχνη
- σαντιγί, τρίμματα μπισκότου, ξηρούς καρπούς
Οδηγίες:
- Στίψτε και ξύστε τα πορτοκάλια.
- Βάλτε το ξύσμα σε μια κατσαρόλα και ρίξτε ένα ποτήρι νερό και την ζάχαρη άχνη. Βράστε το σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Σουρώστε το σιρόπι που θα δημιουργηθεί και αφήστε το να κρυώσει.
- Ετοιμάστε τον καφέ, αφήστε τον να κρυώσει και ανακατέψτε με το χυμό πορτοκάλι και το σιρόπι, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι.
- Ρίχνουμε το ρόφημα σε ένα ποτήρι με θρυμματισμένο πάγο. Προσθέστε σαντιγί και να διακοσμήσετε με τρίμματα μπισκότου και καρύδια.
Καλοκαιρινός Καφές Smoothie
Υλικά:
- 200 ml εσπρέσο
- 1 μπανάνα
- 150 ml γιαούρτι
- 1 πρέζα κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο σε σκόνη
- 1 χούφτα φρέσκα μούρα
- σαντιγί, σιρόπι σοκολάτας, αμύγδαλα
Οδηγίες:
- Ετοιμάστε τον καφέ και αφήστε τον να κρυώσει.
- Θρυμματίστε τον πάγο και το βάλτε τον σε ένα ποτήρι.
- Ανακατέψτε το γιαούρτι, την μπανάνα, τα μούρα, τον καφέ, το κακάο και την κανέλα μέχρι το μείγμα να μαλακώσει.
- Ρίξτε το μείγμα σε ένα ποτήρι.
- Διακοσμήστε με σαντιγί, σιρόπι και αμύγδαλα.
Καφές & Φράουλα
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια espresso
- 2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι βατόμουρο
- 2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σοκολάτας
- φράουλες
- σαντιγί
- 2 κουταλιές παγωτό
- κακάο σε σκόνη
- κόκκοι καφέ
Οδηγίες:
- Ετοιμάστε τον καφέ και αφήστε τον να κρυώσει.
- Βάλτε τον θρυμματισμένο πάγο σε ένα ποτήρι.
- Κόψτε τα μούρα σε τέταρτα και βάλτε τα στην κορυφή του πάγου.
- Ρίξτε μέσα τα σιρόπια και τον καφέ.
- Διακοσμήστε με σαντιγί.
- Βάλτε το παγωτό στην κορυφή.
- Διακοσμήστε με σκόνη κακάο και κόκκους καφέ.
Credits: Bright Side