Γλυκία Συνταγή για σπιτικές καριόκες από τον Άκη Πετρετζίκη,να Γλύφετε τα Δάχτυλα σας!

Συνταγή για σπιτικές καριόκες από τον Άκη Πετρετζίκη

Για τις σπιτικές καριόκες θα χρειαστείτε

100 γρ. ‏καρύδια
225 γρ. ‏πτι μπερ
125 γρ. ‏βούτυρο
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
150 γρ. ‏ζαχαρούχο γάλα
10 γρ. ‏κονιάκ
15 γρ. ‏κακάο
350 γρ. ‏κουβερτούρα λιωμένη
1 κ.σ. ‏μέλι
1 κ.γ. κοφτή ‏κανέλα

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το βούτυρο και μεταφέρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει.

Στο μούλτι βάζετε τα μπισκότα, τα καρύδια και τα χτυπάτε. Δεν θέλετε να γίνουν σκόνη αλλά να μείνουν κάποια κομμάτια.

Αδειάζετε το μείγμα του μούλτι σε ένα μπολ και προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο, το ζαχαρούχο, την κανέλα, το κακάο, το κονιάκ, τη βανίλια και το μέλι.

Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Πιέζετε το μείγμα με τα χέρια ώστε να σφίξει και το τοποθετείτε σε μία διάφανη μεμβράνη.

Με τα χέρια μας το απλώνετε ώστε να πάρει σχήμα σαν σαλάμι και το τυλίγετε στη μεμβράνη.

Ανοίγετε δύο μεμβράνες παράλληλα, να ακουμπάνε μεταξύ τους και τοποθετείτε το σαλάμι.

Τυλίγετε πολύ σφιχτά στις μεμβράνες.

Βάζετε στο ψυγείο για 2-3 ώρες ή στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Στη συνέχεια, αφαιρείτε με τη μεμβράνη και κόβουμε σε φέτες 1 εκ.

Παίρνετε κάθε κομμάτι με ένα πιρούνι ή μία τσιμπίδα και βουτάτε στη λιωμένη κουβερτούρα. Αφαιρείτε και βάζετε πάνω σε μία λαδόκολλα.

Από τη στιγμή που το σαλάμι σας είναι παγωμένο θα κρυώσει και θα σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα. Εναλλακτικά μπορείτε να τις βάλετε στο ψυγείο.

Τυλίγετε σε αλουμινόχαρτο και σερβίρετε.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους