Εκτέλεση:
Πλύνε καλά το κολοκυθάκι και τρίψτο σε ένα μπολ με μια πετσέτα. Αλάτισε το και άφησε το να βγάλει τα υγρά του. Στο μεταξύ, βάλε την πατάτα σου να βράζει και αφού βράσει, τρίψτην σε ένα μπολ.
Διαφήμιση
Μόλις περάσει το μισάωρο, στύψε με τα δυο σου χέρια καλά το κολοκυθάκι μέσα στην πετσέτα. Έπειτα ρίξτο στο μπολ με την τριμμένη πατάτα.
Πρόσθεσε στο μπολ όλα τα υπόλοιπα υλικά- άνηθο, αυγό, ανθότυρο, φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπέρι. Πρόσθεσε λίγο έξτρα αλάτι αν πιστεύεις ότι χρειάζεται. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και παράλληλα προθέρμανε τον φούρνο στους 180.
Αφού ανακατευθούν όλα τα υλικά μαζί ξεκίνα να πλάθεις τα κολοκυθοκεφτεδάκια σου. Βάλτα σε ένα ταψί με μια λαδόκολλα και ψήσε στο φούρνο μέχρι να ροδίσουν! Οι κολοκυθοκεφτέδες με πατάτα είναι έτοιμοι και πεντανόστιμοι.
Σέρβιρε με τζατζίκι!
Bonus Tips:
Αν δεν σου αρέσει ο άνηθος μπορείς να τον παραλείψεις. Μπορείς επίσης να βάλεις δυόσμο ή μαϊντανό αντί για άνηθο. Επίσης, αν δεν σου αρέσει το ανθότυρο μπορείς να βάλεις φέτα τριμμένη. Τέλος, αν και ο φούρνος είναι πιο υγιεινή επιλογή, μπορείς να τηγανίσεις τους κολοκυθοκεφτέδες σου!
ΥΛΙΚΑ
1 κολοκυθάκι
1 πατάτα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
150γρ. ανθότυρο
αλάτι
πιπέρι