«ALASKA» η παγωμένη απόλαυση… [βήμα-βήμα η συνταγή]

Τι χρειαζόμαστε:

250 γρ μαργαρίνη
2 κουβερτούρες
5 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
1 γάλα εβαπορέ μεγάλο
1 ποτήρι νερό μεγάλο
5 κουταλιές γλυκού ζάχαρη
2 πακέτα πτι-μπερ μπισκότα

για τη σαντιγύ

1 φυτική σαντιγύ κονσέρβα
1 ζαχαρούχο γάλα
1 βανίλια

Πως το κάνουμε:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιωσουν. Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο γάλα, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά Μετά το γάλα και το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς. Τέλος αφού βγάλουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα. Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ με το ζαχαρούχο και τη βανίλια με μίξερ. Σε ενα τάπερ ή ταψί στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα και από πάνω τη σαντιγύ και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει καλά.

βήμα-βήμα η συνταγή… με φωτογραφίες!!

1) Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και τις κουβερτούρες να λιώσουν.

2) Διαλύουμε το κορν-φλάουρ σε λίγο γάλα, το ρίχνουμε και ανακατεύουμε καλά.

3) Μετά το γάλα και το νερό, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε συνεχώς.

4) Τέλος αφού βγάλουμε τη κατσαρόλα από το μάτι, ρίχνουμε τα μπισκότα θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε στο σοκολατένιο μείγμα.

5) Χτυπάμε τη φυτική σαντιγύ με το ζαχαρούχο και τη βανίλια με μίξερ. Σε ενα τάπερ ή ταψί στρώνουμε το σοκολατένιο μείγμα

6) και από πάνω τη σαντιγύ και το τοποθετούμε στο ψυγείο να πήξει καλά.

Λίγα μυστικά ακόμα: Από πάνω μπορείτε να βάλετε τρούφα ή κερασάκια μαρασκίνο!

Πηγή: tonwtiko.com

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους