Πολλές φορές ευχόμαστε να είχαμε ένα μαγικό τζίνι, το οποίο εκτός απ’ το σίδερο θα έκανε και το μαγείρεμα. Ειδικά το καλοκαίρι με τη ζέστη, λίγες από μας απολαμβάνουμε το μαγείρεμα. Ψάξαμε και βρήκαμε 4 νόστιμες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε σε λιγότερο από μισή ώρα και να τις απολαύσετε με όλη την οικογένεια.
Χοιρινά λουκάνικα μπύρας με πουρέ
Τι θα χρειαστείτε
6 λουκάνικα χοιρινά ολόκληρα ή σε φέτες
1 ποτήρι μπίρα
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μεγάλο, κομμένο σε ροδέλες
Τι πρέπει να κάνετε
Σε ένα τηγάνι προσθέτετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και αφήνετε να ζεσταθεί. Βάζετε τα λουκάνικα και τα ψήνετε μέχρι να χρυσίσουν. Τα αφαιρείτε και τα βάζετε σε ένα πιάτο.
Κατόπιν, προσθέτετε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο μαζί και τα κρεμμύδια και τα σοτάρετε. Προσοχή να μην μαυρίσουν!
Τέλος, προσθέτετε τα λουκάνικα, τις 2 κουταλιές σούπας μουστάρδα και την μπύρα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά περίπου 15 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σερβίρετε σε ένα πιάτο και μπορείτε να συνοδεύσετε με πουρέ ή αν θέλετε κάτι πιο αμαρτωλό… πατάτες τηγανητές.
Πηγή: olivemagazine.gr
Στραπατσάδα με μελιτζάνες ντομάτα και φέτα
Τι θα χρειαστείτε
8 αυγά
1 μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους 1 εκ.
3 μέτριες ντομάτες, σε κυβάκια
1 σκελίδα σκόρδου, καθαρισμένη και ελαφρώς κοπανισμένη
200 γρ. φέτα σκληρή, θρυμματισμένη
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού: φύλλα βασιλικού ή δυόσμου ή μαϊντανού, ψιλοκομμένα
50 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
Χρησιμοποιήστε τηγάνι μεγάλου μεγέθους και ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε το σκόρδο για μισό λεπτό και συνεχίζετε προσθέτοντας τη μελιτζάνα. Περιμένετε μέχρι να ροδίσει και προσθέτετε τη ντομάτα. Ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και δυναμώνετε τη φωτιά.
Μετά από 8 λεπτά περίπου και αφού έχουν εξατμιστεί τα περισσότερα υγρά, ρίχνετε το μυρωδικό της επιλογή σας και ένα-ένα τα αυγά. Ανακατεύετε πολύ καλά για να αναμειχθούν όλα τα υλικά.
Όταν πήξει η στραπατσάδα (περίπου 4 λεπτά) προσθέτετε τη φέτα, σκεπάζετε το τηγάνι και σβήνετε τη φωτιά.
Περιμένετε 2 λεπτά και σερβίρετε.
Πηγή: www.nataliadelikou.gr
Καρμπονάρα Μιλάνου
Τι θα χρειαστείτε
1 πακέτο μακαρόνια
7-8 φέτες μπέικον ή γαλοπούλα καπνιστή
5-6 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1-2 αβγά χτυπημένα
Αλάτι και πιπέρι
Ξερή μυζήθρα ή παρμεζάνα για το πασπάλισμα
Τι πρέπει να κάνετε
Αρχικά, βράζετε τα μακαρόνια με τον παραδοσιακό τρόπο. Στη συνέχεια, τα σουρώνετε, τα ξαναβάζετε στην κατσαρόλα και προσθέτετε τα χτυπημένα αυγά. Ανακατεύετε πολύ καλά έτσι ώστε να ψηθεί το αυγό.
Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι και την γαλοπούλα. Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι, το προσθέτετε μαζί με την γαλοπούλα στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια και ανακατεύετε καλά.
Προσθέστε τριμμένο τυρί (προτείνουμε παρμεζάνα) και απολαύστε.
Πηγή: magyreuontas.blogspot.com
Σαλάτα δημητριακών με αβοκάντο και μυρωδικά
Τι θα χρειαστείτε
250γρ. μείξη από δημητριακά :σκληρό σιτάρι, κριθάρι, μακρύκκοκο ρύζι κόκκινο ή καστανό 225γρ. και φακές κόκκινες 25γρ.
1 αβοκάντο κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 καρότο τριμμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
Χυμός λεμονιού από 2 λεμόνια
1/3 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι
πιπέρι
Τι πρέπει να κάνετε
Σε μία κατσαρόλα βράζετε τα δημητριακά μέχρι να μαλακώσουν, όχι όμως εντελώς. Στη συνέχεια, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Σε μια μπασίνα προσθέτετε το ελαιόλαδο, τοω χυμό των λεμονιών, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε.
Κόβετε το αβοκάντο και προσθέτετε το καρότο και τα δημητριακά. Προσθέτετε τον άνηθο και ανακατεύετε. Η σαλάτα σερβίρεται είτε ζεστή είτε κρύα.