Τιραμισού χωρίς τύψεις, τιραμισού χωρίς αβγά. Εύκολα, γρήγορα και οικονομικά. Και πάνω από όλα πεντανόστιμο. Ακολουθήστε τις οδηγίες και κάντε ένα νοερό ταξίδι γεύσης στην Ιταλία.
Η συνταγή για το τιραμισού
Αναλυτικότερα:
Υλικά συνταγής
– 8 έως 10 άτομα
– 300 γραμμάρια τυρί mascarpone
– 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
– 80 έως 100 γραμμμάρια ζάχαρη άχνη
– 36 μπισκότα σαβουαγιάρ
– 12 φλιτζάνια καφέ espresso
– 4 σφηνάκια λικέρ amaretto
– Σκόνη κακάο
Εκτέλεση συνταγής
– Ετοιμάζουμε τον καφέ και τον τοποθετούμε σε ένα φαρδύ σκεύος για να αρχίσει να κρυώνει. Προσθέτουμε τα δύο από τα σφηνάκια του λικέρ amaretto. Εκεί μέσα θα βουτήξουμε τα σαβουαγιάρ για να μαλακώσουν (βλέπε αν θες και τη βασική συνταγή “Το Tiramisu της Λουΐζας”).
– Σε ένα άλλο δοχείο κτυπάμε πολύ καλά το τυρί μασκαρπόνε με την άχνη ζάχαρη, μέχρι να πάρουμε ένα κρεμώδες μίγμα. Προσθέτουμε τα άλλα δύο σφηνάκια λικέρ amaretto.
– Στη συνέχεια κτυπάμε πολύ καλά την κρέμα γάλακτος να πήξει και την προσθέτουμε λίγη – λίγη μέσα στο μίγμα μασκαρπόνε – ζάχαρης, ανακατεύοντας, με κινήσεις από κάτω προς τα πάνω, και απαλά ώστε να μη χαλάσει το “δέσιμο” της κρέμας γάλακτος.
– Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στον καφέ – λικέρ (και από τις δύο πλευρές, αλλά γρήγορα, για να μη λειώσουν) και δημιουργήστε την πρώτη στρώση στον πυθμένα του σκεύους.
– Στρώστε στη συνέχεια μια στρώση από το μίγμα με το μασκαρπόνε.
– Από επάνω κοσκινίστε μια στρώση κακάο.
– Ακολουθεί μια νέα στρώση σαβουαγιάρ μπανιαρισμένων στο καφέ-λικέρ, μια νέα στρώση μίγματος μασκαρπόνε και σκεπάζουμε με μια τελευταία στρώση κακάο.
– Τοποθετείστε το γλυκό στο ψυγείο για τουλάχιστον 5-6 ώρες πριν κόψετε και σερβίρετε.