Υλικά συνταγής
- 350 γρ. (3 φλιτζ.τσαγιού) Αλευρι Για Ολες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
- 2 αυγά
- 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
- 100 ml (1/2 φλιτζ.τσαγιού) γάλα
- 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο ή 500 γρ. αρωματικά Χόρτα (μυρώνια, καυκαλίθρες, μάραθο)
- 200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
- 150 γρ. (1-2 τεμάχια) κρεμμύδι ξερο
- 200 γρ. φέτα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 ματσάκι ανηθο
- 1 ματσάκι δυόσμο
- 200 γρ. γιαούρτι πρόβειο
- 40 γρ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζετε στο μπολ του μίξερ 2 ½ φλιτζ. τσαγιου Αλέυρι Για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, 1 αυγό , το βούτυρο και το γαλα και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία σφικτή ζύμη.
- Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου, την ανοίγετε σε ένα λεπτό φύλλο και την απλώνετε σε ένα ταψί διαμέτρου 35 εκ. καλύπτοντας και τα πλαινά.
- Τρίβετε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερα), τον ανηθο, τον δυόσμο και τη μισή φέτα και τα ανακατεύετε με το σπανάκι ή τα αρωματικά χόρτα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τα στραγγίζετε καλά και τα απλώνετε πάνω από το φύλλο.
- Ανακατεύετε το υπόλοιπο αλεύρι με το γιαούρτι, το αυγό, το λάδι και την υπόλοιπη φέτα ώστε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
- Περιχύνετε τα χορταρικά και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C αέρα για μία ώρα περίπου.
Πηγή: icookgreek.com