Πεντανόστιμη Χορτόπιτα Καλαμάτας. Άλλο Πράγμα…!

Υλικά συνταγής

  • 350 γρ. (3 φλιτζ.τσαγιού) Αλευρι Για Ολες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. (1/2 φλιτζ.τσαγιού) βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 100 ml (1/2 φλιτζ.τσαγιού) γάλα
  • 500 γρ. σπανάκι καθαρισμένο ή 500 γρ. αρωματικά Χόρτα (μυρώνια, καυκαλίθρες, μάραθο)
  • 200 γρ. κρεμμύδι φρέσκο
  • 150 γρ. (1-2 τεμάχια) κρεμμύδι ξερο
  • 200 γρ. φέτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 ματσάκι ανηθο
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 200 γρ. γιαούρτι πρόβειο
  • 40 γρ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Βάζετε στο μπολ του μίξερ 2 ½ φλιτζ. τσαγιου Αλέυρι Για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, 1 αυγό , το βούτυρο και το γαλα και ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία σφικτή ζύμη.
  2. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα περίπου, την ανοίγετε σε ένα λεπτό φύλλο και την απλώνετε σε ένα ταψί διαμέτρου 35 εκ. καλύπτοντας και τα πλαινά.
  3. Τρίβετε τα κρεμμύδια (φρέσκα και ξερα), τον ανηθο, τον δυόσμο και τη  μισή φέτα και τα ανακατεύετε με το σπανάκι ή τα αρωματικά χόρτα. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, τα στραγγίζετε καλά και τα απλώνετε πάνω από το φύλλο.
  4. Ανακατεύετε το υπόλοιπο αλεύρι με το γιαούρτι, το αυγό, το λάδι και την υπόλοιπη φέτα ώστε να γίνει ένας παχύρευστος χυλός.
  5. Περιχύνετε τα χορταρικά και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C αέρα για μία ώρα περίπου.

Πηγή:  icookgreek.com

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους