Πολλοί γνωρίζουν τον κλασικό τρόπο για να μαγειρεύεις μπριζόλες. Πρώτα καψαλίζεις λίγο τις άκρες για να φτιάξεις μια ωραία και τραγανή κρούστα και μετά τις πετάς στου φούρνο και τις ψήνεις.
Αυτή η μέθοδος είναι τέλεια, ωστόσο υπάρχει ένας πολύ πιο αποτελεσματικός τρόπο να μαγειρέψεις μια μπριζόλα που σου επιτρέπει να έχεις ομοιόμορφο ψήσιμο σε όλο το κρέας.
Το FudeHouse, ένα κανάλι μαγειρικής στο YouTube, έχει βρει ένα νέο και βελτιωμένο τρόπο για να μαγειρεύεις μπριζόλες και δεν είναι πολύ διαφορετικός από την κλασική μέθοδο!
Αντί να καψαλίσει την μπριζόλα και μετά να την ψήσει στο φούρνο, το FudeHouse πρώτα την ψήνει και μετά καψαλίζει τις άκρες.
Στο βίντεο φαίνεται κάθε βήμα με μεγάλη λεπτομέρεια για να έχετε το τέλειο αποτέλεσμα.
- Το πρώτο βήμα είναι να προθερμάνετε το φούρνο στους 140 και μετά βάζετε την μπριζόλα έχοντας ρίξει αλάτι και πιπέρι.
- Την αφήνετε να ψηθεί για 45 λεπτά ή μέχρι να φτάσει η θερμοκρασία του κρέατος στους 50 βαθμούς.
- Μόλις τη βγάλετε από το φούρνο, την αφήνετε να κάτσει για 15 λεπτά. Το κρέας σε αυτό το σημείο είναι σχεδόν άψητο, μην περιμένετε να έχει γίνει! Το επόμενο βήμα θα το φτάσει στο επιθυμητό σημείο.
- Τέλος, πάρτε ένα τηγάνι και λίγο λάδι. Βάλτε μέσα την μπριζόλα και καψαλίστε καλά τις άκρες.
Αυτή η μέθοδος έχει ως αποτέλεσμα ένα ομοιόμορφο ψήσιμο του κρέατος και η μπριζόλα σας θα είναι πιο ζουμερή από ποτέ!
Credit: awm.com