Δείτε Πώς να Φτιάξετε το Καλοκαιρινό «Τεμπέλικο» Κέικ με Ροδάκινα και Βατόμουρα που θα Ξετρελάνει την Οικογένειά σας!

Ακολουθεί η παρασκευή από το πιο νόστιμο επιδόρπιο του καλοκαιριού! Το παρακάτω κέικ δεν είναι μόνο πεντανόστιμο, αλλά είναι και πολύ εύκολο. Χρειάζεστε μόνο μερικά δροσερά καλοκαιρινά φρούτα: ροδάκινα και βατόμουρα!

«Τεμπέλικο» κέικ με ροδάκινα και βατόμουρα!

  • Ποσότητα για 8 άτομα
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
  • Συνολικός χρόνος: 60 λεπτά

Συστατικά:

  • 3/4 φλιτζανιού αλατισμένο βούτυρο σε φέτες, συν λίγο ακόμη για το ταψί
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν για το ταψί
  • 1 κιλό κατεψυγμένα ροδάκινα σε φέτες, μερικώς αποψυγμένα
  • 550 ml φρέσκα βατόμουρα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζάνι χυμό ροδάκινου ή νέκταρ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Σπιτικό κίτρινο μιξ για κέικ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα

Μείγμα για το κέικ:

  • 1-1/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι kosher

Διαδικασία:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 23 επί 33 εκατοστών.

2. Τοποθετήστε τα ροδάκινα και τα βατόμουρα σε μια στρώση στο ταψί. Προσθέστε τη ζάχαρη, το χυμό ροδάκινου και τη βανίλια πάνω από τα φρούτα. Ανακατέψτε.

3. Για το σπιτικό κίτρινο μιξ για κέικ: Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το baking powder, τη σόδα και το αλάτι μαζί. Ρίξτε το μείγμα πάνω από τα φρούτα. Εάν χρησιμοποιήσετε έτοιμο μείγμα για κέικ, απλά ρίξτε το περιεχόμενο του κουτιού πάνω από τα φρούτα.

4. Ρίξτε την κανέλα από πάνω και ανακατέψτε απαλά για να διανεμηθεί ομοιόμορφα.

5. Τελειώστε, ρίχνοντας τις φέτες από βούτυρο και τα ψιλοκομμένα καρύδια.

6. Ψήστε το κέικ για 45 με 60 λεπτά, ανάλογα με το φούρνο σας, μέχρι η επιφάνεια να χρυσαφίσει. Σερβίρετέ το ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Credit: TipHero

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους