Δείτε τι έκανε με τα ζαχαρωτά που του είχαν περισσέψει. Πανέξυπνο!

Υπάρχουν μερικές στιγμές, είτε σε γιορτές, είτε σε παρόμοιες περιστάσεις, που μπορείτε να βρεθείτε με πολλές καραμέλες και γλυκίσματα να έχουν ξεμείνει, χωρίς να ξέρετε τι να τα κάνετε. Είμαστε όμς; εμείς εδώ για σας!

Δεν χρειάζεστε απαραίτητα μίξερ. Μπορείτε να τα καταφέρετε και με μία σπάτουλα. Πιο εύκολο δεν γίνεται. Αν και μπορείτε να το κάνετε και με σοκολάτα, εγώ το προτιμώ καλύτερα χωρίς.

Θα χρειαστείτε:

  • 1 1/2 κούπα μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 κούπα βούτυρο λιωμένο
  • 2 αυγά
  • 2 κ.γ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ μπεικιν παουντερ
  • 1/2 κ.γ αλάτι (και ελάχιστο για από πάνω)
  • 1 1/2 κούπα ψιλοκομμένες καραμέλες και γλυκίσματα.

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Λαδώστε το ταψί.

2. Σε ένα μέτριο μπολ αναμείξτε  τη μαύρη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο. Σπάστε τα αυτά και ανακατέψτε τα με τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέστε και τα υπόλοιπα συστατικά μέχρι να ανακατευτεί καλά όλο το αλεύρι και να μην υπάρχουν σβόλοι. Απλώστε το μείγμα στο ταψί. Ρίξτε ελάχιστο αλάτι από πάνω.

3. Ψήστε για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να περνάει άνετα μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο του. Αφήστε το να κρυώσει για τουλάχιστον 15 λεπτά και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Credit: tiphero.com

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους