Δροσερό γλυκό ψυγείου από την Βέφα Αλεξιάδου – Με φράουλες και χυμό λεμονιού

Αν δεν έχεις αποφασίσει ακόμα τι γλυκό θα φτιάξεις για αυτές τις ημέρες που η ζέστη ξεκινά να είναι αφόρητη, τότε θα σου προτείναμε να δοκιμάσεις αυτό το πεντανόστιμο και δροσερό γλυκό ψυγείου, το οποίο αποτελεί μία από τις πιο όμορφες συνταγές της Βέφας Αλεξιάδου.

Να σημειωθεί πως αν σας περισσέψουν λεμόνια από το γλυκό, μπορείτε να φτιάξετε και τέλειο κορμό λεμονιού.

Η συνταγής της Βέφας για το γλυκό

Υλικά

1kg φράουλες για την Πάβλοβα και την σάλτσα φράουλας
Για την Μαρέγκα μεγάλο μέγεθος
6 ασπράδια από μεγάλα αυγά ή 4 ασπράδια για μέτριο μέγεθος
½ κουταλάκι του γλυκού κρεμόριο ή ½ κουταλάκι χυμός λεμόνι
1 ½ κούπα ζάχαρη ή 1 κούπα ζάχαρη για μέτριο μέγεθος
2 βανίλιες

Για την Σαντιγί

1 κούπα κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
4 κουταλιές άχνη ζάχαρη
1 βανίλια
Μπορείτε να αντικαταστήσετε την κρέμα γάλακτος με 1 συσκευασία 500ml φυτική σαντιγί και κατ’ επιλογή προσθέτετε περισσότερη άχνη
Για την Σάλτσα Φράουλας

Φράουλες

1 κούπα νερό
2 κουταλιές κορν φλάουρ
3 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά λεμονιού
1 κουταλιά κονιάκ

Εκτέλεση για τη Σάλτσα Φράουλας

Πλύνετε καλά και καθαρίστε τις φράουλες.

Διαλέξτε και κρατήστε τις πιο γερές και ομοιόμορφες φράουλες και κόψτε τες στη βάση για να γεμίσετε την Πάβλοβα.

Τις υπόλοιπες βάλτε τες σε κατσαρολίτσα με 1 κούπα νερό, βράστε τες για 5΄-6΄και στραγγίξτε τες κρατώντας το ζουμί, το οποίο πρέπει να είναι μια κούπα. Αν είναι παραπάνω συμπυκνώστε το.

Δέστε το σε σάλτσα προσθέτοντας το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και το λεμόνι.

Όταν δέσει και λαμπικάρει η σάλτσα, αφήστε την να κρυώσει και προσθέστε το κονιάκ.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους