Εύκολα τρουφάκια με μερέντα

Υλικά

– 1 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
– 250 γρ. κρέμα γάλακτος
– 1 κουτί μερέντα (400 γρ.)
– 1 σφηνοπότηρο κονιάκ
– Τρούφα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Ρίχνουμε σε ένα μπολ την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε καλά, ώστε να γίνει αφράτη σαν σαντιγύ. Προσθέτουμε τη μερέντα και το κονιάκ, ανακατεύοντας συνεχώς.

Αλέθουμε τα μπισκότα στο μούλτι και τα ρίχνουμε κι αυτά στο μπολ, συνεχίζοντας το καλό ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και να γίνει ζύμη. Σε περίπτωση που μας βγει ρευστή, ρίχνουμε λίγα τριμμένα μπισκότα επιπλέον.

Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη, πλάθουμε σε μικρές μπουκίτσες και πασπαλίζουμε με την τρούφα. Αφού βάλουμε τα τρουφάκια μας στο ψυγείο για περίπου δύο ώρες να παγώσουν, είναι πλέον έτοιμα προς κατανάλωση.

Καλή επιτυχία!

Πηγή: xrysessyntages.gr

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους