Έκανε πάλι το θαύμα του ο Άκης Πετρετζίκης: Η πιο τέλεια τυρόπιτα με μπεσαμέλ που φτιάχνετε μέσα σε είκοσι λεπτά

Ένα από τα αγαπημένα γεύματα αλλά και σνακ στην Ελλάδα, είναι η τυρόπιτα. Όπως θα διαβάσετε παρακάτω, ο Άκης Πετρετζίκης έδωσε την πιο τέλεια συνταγή για μια κλασική και παραδοσιακή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας, σόδα και γέμιση από μπεσαμέλ.

Υλικά

Για την μπεσαμέλ

  1. 1 λίτρο γάλα πλήρες
  2. 100 γρ. βούτυρο
  3. 100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  4. 2 κρόκους, από μεσαία αυγά
  5. 1/3 μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
  6. αλάτι, προαιρετικά
  7. πιπέρι , προαιρετικά

Για τη γέμιση

  1. 150 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  2. 500 γρ. φέτα
  3. Για την πίτα
  4. 450 γρ. φύλλα κρούστας για πίτες
  5. 150 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  6. 330 ml σόδα

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Τοποθετούμε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να ζεσταθεί.
  2. Ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός.
  4. Προσθέτουμε το γάλα σταδιακά σε δόσεις. Είναι πολύ σημαντικό να ρίχνουμε το γάλα σε μικρές δόσεις.
  5. Μόλις απορροφηθεί η πρώτη δόση, τότε ρίχνουμε την επόμενη, φροντίζοντας να διαλύσουμε τυχόν γρομπαλάκια με το σύρμα χειρός.
  6. Ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μη σβολιάσει το μείγμα.
  7. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για όλη την ποσότητα του γάλακτος.
  8. Μόλις αρχίσουν να εμφανίζονται φουσκάλες στην επιφάνεια της μπεσαμέλ, τότε είναι έτοιμη. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να είναι κρεμώδης και λεία.
  9. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη γραβιέρα, το πιπέρι και τρίβουμε το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν στην μπεσαμέλ.
  10. Ρίχνουμε τη φέτα, την οποία σπάμε με τα χέρια μας, και ανακατεύουμε προσεκτικά με το σύρμα χειρός ώστε να μη διαλύθει εντελώς.
  11. Ρίχνουμε τους κρόκους και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ενσωματωθούν στην μπεσαμέλ.
  12. Ελέγχουμε τα καρυκεύματα και προσθέτουμε -αν χρειάζεται- αλάτι και πιπέρι.
  13. Αφήνουμε τη γέμιση στην άκρη μέχρι να τη χρειαστούμε.

Δείτε το video

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους