Αυτό το κέικ είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, χωρίς να υπερβάλλουμε. Είναι ιδανικό για πάρτυ γενεθλίων, αλλά τώρα που το σκεφτόμαστε καλύτερα να το κρατήσετε για τον εαυτό σας!
Θα χρειαστείτε:
Για τη ζύμη:
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
- 150 γρ. βούτυρο σε κύβους
- 1 1/2 κούπα κρέμα γάλακτος πλήρης
Για τη γέμιση:
- 1 κούπα ψίχα από κρακεράκια
- 3/4 κούπα ζάχαρη
- Προετοιμασμένη ζύμη*
- 1/2 κούπα ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας
- 1/2 κούπα μικρά ζαχαρωτά
- 6 κουταλιές βούτυρο λιωμένο
- 1/2 κούπα λιωμένη καραμέλα
Για την γαρνιτούρα:
- 1/4 κούπα κρέμα γάλακτος πλήρης
- 1/4 κούπα κομματάκια σοκολάτας
- 1/2 κούπα κομμένα ζαχαρωτά
- Μικρά ζαχαρωτά
- Κομματάκια σοκολάτας
- 1/4 κούπα κρακεράκια θρυμματισμένα
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου και περάστε με βούτυρο ένα ταψί για κέικ.
2. Για να φτιάξετε τη ζύμη: Σε ένα multi συνδυάστε αλεύρι, μπέικιν πάουντερ, αλάτι και βούτυρο. Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στη συνέχεια ρίξτε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά καλά.
3. Για να κάνετε τη γέμιση: Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και τα κρακεράκια και ανακατέψτε τα. Στη συνέχεια πάρτε με το χέρι σας μια ποσότητα ζύμης ίση με μια κουταλιά και κάντε τη επίπεδη στη παλάμη σας. Τοποθετήστε 4-5 κομματάκια σοκολάτας και 2 μικρά ζαχαρωτά στο κέντρο και κάντε τη ζύμη ένα μικρό μπαλάκι. Βουτήξτε το μπαλάκι ζύμης στο λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια στο μπολ με τη ζάχαρη και την ψίχα από τα κρακεράκια. Βάλτε τις μπάλες στο ταψί. Συνεχίστε με την υπόλοιπη ζύμη ομοίως και βάλτε τα ψυγείο για 20 λεπτά.
5. Ρίξτε μισή κούπα λιωμένης καραμέλας πάνω από τις μπάλες.
6. Ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
7. Για να φτιάξετε το γλασάρισμα: Βάλτε τα κομματάκια σοκολάτας σε ένα κατσαρολάκι, και βάλτε στον φούρνο μικροκυμάτων την κρέμα γάλακτος για ένα λεπτό. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος στη σοκολάτα, αφήστε να σταθεί για ένα λεπτό και ανακατέψτε.
9. Για να φτιάξετε λιωμένα ζαχαρωτά: Σε ένα άλλο κατσαρολάκι, λιώστε στη φωτιά ζαχαρωτά και ανακατεύοντας συχνά αφήστε τα μέχρι να λιώσουν για 2-3 λεπτά.
10. Μόλις το κέικ είναι έτοιμο, αφαιρέστε το από το ταψί και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά σε μια πιατέλα.
11. Ρίξτε πάνω από το κέικ τη γαρνιτούρα σοκολάτας και τα λιωμένα ζαχαρωτά. Για διακόσμηση βάλτε ζαχαρωτά, κομματάκια σοκολάτας και τριμμένα κρακεράκια και απολαύστε!
Παρακολουθήστε το βίντεο που ακολουθεί για να δείτε όλη την εκτέλεση και μοιραστείτε αυτό το φοβερή συνταγή κέικ με τους φίλους σας!
Credit: tiphero.com