Βούτυρο. Υπάρχει κάτι το υπέροχα μαγικό με αυτό το τρόφιμο. Όταν το απλώνετε πάνω από φρεσκοψημμένο ζεστό ψωμί, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να το απολαύσετε.
Ως παιδί, πιθανόν θα σας είχαν μαλώσει επειδή ξεχάσατε να βάλετε το γάλα στο ψυγείο και χάλασε. Τα περισσότερα γαλακτοκομικά προϊόντα απαιτούν συντήρηση στο ψυγείο, όταν δεν καταναλώνονται. Τρόφιμα όπως το τυρί, το γιαούρτι και η κρέμα γάλακτος εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Όσον αφορά το βούτυρο, για τους περισσότερους το βούτυρο πρέπει να συντηρείται στο ψυγείο, εκτός και αν χρειάζεται για κάποια συνταγή να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Όμως μερικοί θεωρούν ότι το βούτυρο πρέπει διατηρείται εκτός ψυγείου.
Υπάρχει μια παλιά διαμάχη για το αν είναι ασφαλές να καταναλώνεται βούτυρο, που έχει μείνει εκτός ψυγείου για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το βούτυρο, στην τελική, αποτελείται από γάλα, και έτσι δεν εμπίπτει στην ίδια κατηγορία με τα γαλακτοκομικά προϊόντα που πρέπει να διατηρούνται στο ψυγείο; Οι ερευνητές τροφίμων μας δίνουν τις απαντήσεις σε αυτό.
Ανακάλυψαν το χρονικό διάστημα που το βούτυρο μπορεί να παραμείνει χωρίς ψύξη πριν χαλάσει. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το βούτυρο μπορεί να παραμείνει εκτός ψυγείου σε αεροστεγές δοχείο έως και δύο εβδομάδες. Φυσικά, υπάρχουν ορισμένοι κανόνες σε αυτό το όριο.
Το βούτυρο πρέπει να είναι αλατισμένο επειδή αυτός ο τύπος βουτύρου έχει υψηλότερη περιεκτικότητα σε νάτριο, που βοηθά στον περιορισμό της ανάπτυξης των βακτηριδίων. Αν η θερμοκρασία της κουζίνας σας παραμείνει κοντά στους 21 βαθμούς, πρέπει πάντα να ψύχετε το βούτυρο σας, ανεξάρτητα από το εάν είναι αλατισμένο ή όχι, απλώς και μόνο επειδή το βούτυρο δεν θα είναι σε θέση να παραμείνει στερεοποιημένο σε μια τόσο υψηλή θερμοκρασία.
Credit: Allcuteallthetime