Έτσι θα Φτιάξετε τη Γαλλική Σούπα Κρεμμυδιού σε Χαμηλή Φωτιά. Στο Τέλος θα Γλείφετε τα Δάχτυλά σας!

Η Γαλλική σούπα κρεμμυδιού είναι ένα πολύ κλασικό πιάτο και ιδανική για το χειμώνα. Η προετοιμασία και το μαγείρεμα της ωστόσο, μπορεί να είναι μια χρονοβόρα, δύσκολη διαδικασία, λόγω του ότι το βασικό στοιχείο είναι το μαγείρεμα των κρεμμυδιών αργά και προσεκτικά για να μην καραμελώσουν.

Τι κάνετε λοιπόν αν θέλετε να φτιάξετε τη νόστιμη σούπα, αλλά δεν έχετε το χρόνο να σταθείτε πάνω από την κατσαρόλα; Βάλτε τη σε χαμηλή θερμοκρασία!

Συστατικά:

  • 3 κιλά κίτρινα κρεμμύδια, αποφλοιωμένα, κομμένα στη μέση και κομμένα σε φέτες
  • 2 κουταλιές ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 1/2 κουταλάκια αλάτι kosher
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ή και περισσότερο για τη γεύση
  • 2 ματσάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 φλιτζάνι μπαλσάμικο ξύδι
  • 8 κούπες ζωμό βοείου κρέατος
  • 1/3 κούπας κονιάκ, προαιρετικό αλλά συνιστάται
  • 4 με 6 φέτες μπαγκέτας, φρυγανισμένες (1 φέτα ανά μπολ)
  • 1 1/3 με 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί Gruyere (1/3 φλιτζάνι ανά μπολ)

Διαδικασία:

1. Βάλτε τις φέτες κρεμμυδιού σε ένα σκεύος μαζί με το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι.

2. Καλύψτε το σκεύος και μαγειρέψτε σε χαμηλή θερμοκρασία ή για 10-12 ώρες. Τα κρεμμύδια πρέπει να είναι σκούρα καφέ και μαλακά.

3. Προσθέστε το ζωμό του βοείου κρέατος, το μπαλσαμικό ξύδι και το φρέσκο θυμάρι.

4. Καλύψτε και συνεχίστε το μαγείρεμα σε χαμηλή φωτιά για 6 με 8 ώρες.

5. Προσθέστε έξτρα αλάτι και πιπέρι αν θέλετε και προσθέστε και το κονιάκ, αν χρησιμοποιήσετε.

6. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου.

7. Σε ομοιόμορφα κατανεμημένες ποσότητες, βάλτε τη σούπα σε πυρίμαχα μπολ.

8. Στην κορυφή κάθε μπολ, τοποθετήστε μια φέτα μπαγκέτας και το τεμαχισμένο Gruyere.

9. Ψήστε για 20 με 30 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί.

10. Βάλτε ξανά στο φούρνο για να πάρουν χρώμα οι κορυφές για 2 με 3 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά, πριν τα απολαύσετε!

Credit: TipHero

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους