Με την πρώτη ματιά νομίζεις ότι πρόκειται για απλά πιτάκια. Μόλις δεις με τι είναι γεμισμένα, θα ξετρελαθείς!

Λατρεύω το φθινόπωρο και όλα τα φαγητά που έρχονται μαζί του. Κολοκύθια, πατάτες και γαλοπούλες, πάντα βοηθάνε για να μπεις στο κλίμα της εποχής.

Αν και μου αρέσουν πάρα πολύ κλασσικές φθινοπωρινές συνταγές – όπως τηγανιτές γλυκοπατάτες – το αγαπημένο μου φθινοπωρινό πιάτο ήταν πάντα το επιδόρπιο. Γιατί; Γιατί σχεδόν πάντα είναι κάποια πίτα. Τις λατρεύω τις πίτες.

Για αυτό και ενθουσιάστηκα τόσο όταν βρήκα μία συνταγή για μηλόπιτα τόσο γρήγορη και εύκολη. Θα την λατρέψετε!

Συστατικά:

3 μήλα
Χυμό από μισό λεμόνι
1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κ.γ. κανέλα
2 κ.σ αλεύρι
καραμέλες βουτύρου
ζύμη για πίτες

Οδηγίες:

Κόβεται τα μήλα σε κύβους, ανακατεύετε με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, την κανέλα και το αλεύρι σε ένα μικρό μπολ.

Ανοίξτε το φύλο. Χρησιμοποιώντας ένα σκεύος για μπισκότα, κόψτε τη ζύμη ομοιόμορφα.

Βάλτε στο κέντρο της ζύμης τη γέμιση και από πάνω ένα κομμάτι από καραμέλα βουτύρου.

Αλείψτε τις άκρες με λίγο χτυπημένο αυγό. Βάλτε άλλο ένα κομμάτι ζύμης από πάνω και ενώστε τις άκρες.

Χρησιμοποιείστε πιρούνι για να κλείσουν καλά. Περάστε την επιφάνεια της πίτας με αυγό και ανοίξτε δύο τρύπες στο κάθε μηλοπιτάκι για να αερίζεται.

Βάλτε τα στο ψυγείο για 30 λεπτά. Τέλος ψήστε τα στους 220 βαθμούς Κελσίου για 15 λεπτά.

Αφήστε τα να κρυώσουν και καλή σας όρεξη!

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους