Αυτές οι τραγανές πατατοτυροκροκέτες θα γίνει το αγαπημένο σας συνοδευτικό με την μπύρα για μια βραδιά στο σπίτι με φίλους! Φτιάχνονται με πουρέ πατάτας που σας έχει περισσέψει και ότι άλλα λαχανικά θέλετε να προσθέσετε.
Ο πουρές πατάτας θα πρέπει να μείνει για ένα βράδυ στο ψυγείο για να κρατήσει το σχήμα του και να μη διαλυθεί. Τηγανίστε τα ακριβώς πριν τα σερβίρετε. Το εσωτερικό θα είναι μαλακό και τυρένιο, ενώ το εξωτερικό τραγανό και με χρυσαφένιο χρώμα.
Είναι εθιστικά και κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα! Αν δεν έχετε αρκετό πουρέ, μειώστε όλα τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής στη μέση.
Θα χρειαστείτε:
- 2 φλιτζάνια κρύο πουρέ πατάτας που έχει απομείνει
- 1 αυγό, χτυπημένο
- 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου (προαιρετικά)
- χοντροκομμένο αλάτι
- 1/4 φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο ή φυτικό λάδι
Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από την φρυγανιά και το λάδι. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι, κάνουμε μικρές μπάλες του μίγματος. Κάθε μπαλίτσα την περνάμε από την φρυγανιά, για να πάρει μια επίστρωση. Τοποθετούμε στο ψυγείο για ένα τέταρτο.
Ρίχνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Μόλις το λάδι είναι ζεστό, μπορούμε να αρχίσουμε να τηγανίζουμε τις κροκέτες.
Τηγανίζουμε κάθε κροκέτα, αλλάζοντας πλευρά για τουλάχιστον 3 φορές, για περίπου 3-4 λεπτά ανά πλευρά, μέχρι η κάθε πλευρά να είναι τραγανή και να ροδίσει. Αφαιρούμε από το τηγάνι και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να απορροφήσει το περιττό λάδι. Ρίξτε επιπλέον αλάτι αν είναι επιθυμητό.
Σερβίρετε ζεστό.
Credit: tiphero.com