H απόλυτη συνταγή για brownies με σοκολάτα και καραμέλα!

Οι λάτρες της σοκολάτας θα λατρέψουν αυτή την γλυκιά συνταγή. Υπάρχει ένα μυστικό που μπορεί να απογειώσει τον απόλυτο σοκολατένιο πειρασμό: η καραμέλα!

Δείτε πώς να φτιάξετε ζουμερά, πεντανόστιμα brownies με στρώση από τραγανή καραμέλα και… αφήστε το κοινό σας να σας αποθεώσει!

Υλικά

Brownies

  • 250 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. κουβερτούρα
  • 60 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 3 φακελάκια σοκολάτα γάλακτος, δάκρυα
  • 3 αυγά
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γλ. αλάτι
  • ½ κ.γλ. μαγειρική σόδα

Στρώση καραμέλας

  • 360 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. νερό
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 70 γρ. βούτυρο
  • 2 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Για το brownie
Σε μπεν μαρί λιώστε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέστε τα δάκρυα σοκολάτας και την κουβερτούρα. Για να λιώσει η κουβερτούρα γρηγορότερα, μπορείτε να την κόψετε σε μικρά κομμάτια. Ανακατέψτε το μίγμα καλά, μέχρι να γίνει ομοιόμορφο και γυαλιστερό.

Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, κατεβάστε το απ’ τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει.

Σε ένα μίξερ, ρίξτε τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια και χτυπήστε τα. Προσθέστε λίγο-λίγο το μίγμα της σοκολάτας που έχει κρυώσει και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε το αλεύρι, το αλάτι και τη μαγειρική σόδα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και, σε ένα ταψί, στρώστε λαδόκολλα βουτυρωμένη και αλευρωμένη. Απλώστε το μίγμα στο ταψί και ψήστε στους 170 βαθμούς. Ανάλογα με τον φούρνο σας, το ψήσιμο θα διαρκέσει από 25 έως 40 λεπτά.

Θα καταλάβετε ότι το γλυκό έχει ψηθεί με τον εξής τρόπο: «τσιμπήστε» το με μια οδοντογλυφίδα –αν βγει καθαρή, το ψήσιμο είναι επαρκές.

Για την καραμέλα
Βάλτε σε ένα βαθύ κατσαρολάκι τη ζάχαρη, το νερό, το βούτυρο και το αλάτι και αφήστε τα να βράσουν σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας διαρκώς.

Όταν το μίγμα αρχίσει να χρυσίζει (η ζάχαρη δεν θα έχει λιώσει ακόμη τελείως), βγάλτε γρήγορα από τη φωτιά και προσθέστε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας… αποφασιστικά.

Όταν το brownie πάρει θερμοκρασία δωματίου, περιχύστε το με την καραμέλα. Στρώστε με την ανάποδη ενός κουταλιού την επιφάνειά της και αφήστε την απλά να κρυώσει για να σταθεροποιηθεί.

Το brownie με τραγανή στρώση καραμέλας είναι έτοιμο προς κατανάλωση. Εννοείται πως μια μπάλα παγωτό βανίλια είναι ευπρόσδεκτη στο σερβίρισμα!

[via]

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους