Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου φτιάχνει Πατάτες παπρικάζ ογκρατέν

Υλικά
1 κιλό πατάτες baby καθαρισμένες και ολόκληρες
1 κ.σ. πάπρικα
250 γραμ. εμένταλ
250 γραμ. κεφαλογραβιέρα
250 γραμ. ρεγκάτο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
500 γραμ. κρέμα γάλακτος
150 γραμ. γάλα
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
Για τις πατάτες ογκρατέν με τυριά και κρέμα γάλακτος, κόβουμε πρώτα σε κυβάκια ή τρίβουμε όλα τα τυριά. Καθαρίζουμε τις πατάτες. Τις βράζουμε για 20′ να μισομαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε.

Τις βάζουμε σε βουτυρωμένο πυρέξ. Πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Προσθέτουμε το σκόρδο. Κάνουμε μια στρώση τα τυριά. Περιχύνουμε με την κρέμα και το γάλα. Τρίβουμε μπόλικο πιπέρι.

Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο στους 200ºC για 25′ περίπου για να λιώσουν τα τυριά.

ΠΗΓΗ: www.xrysessyntages.gr

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους