Η Καλύτερη Συνταγή Σούπας Για Τα Κρύα Βράδια Του Χειμώνα
Σούπα: Γνωρίζατε πως η ιστορία της σούπας ξεκινάει 10 χιλιάδες χρόνια πριν; Τα οφέλη μιας σούπας είχαν γίνει γνωστά εδώ και πολλές χιλιάδες χρόνια. Εξάλλου, είναι βασικό φαγητό της μεσογειακής και όχι μόνο διατροφής.
Μια συνταγή από τις καλύτερες του διαγωνισμού «Τζέιμι Όλιβερ- Φαγητό σε 30 λεπτά». Η Κυριακή Πατράλη μοιράζεται τη δική της πρόταση για μια υγιεινή σουπίτσα για τα κρύα βράδια του χειμώνα. Απ’ ότι μας δείχνει ο καιρός μάλλον θα τη χρειαστούμε από τώρα.
Υλικά
3-4 καρότα
2 πατάτες
1 κρεμμύδι
1 σελινόριζα
φύλλα σέλινου
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
λεμόνι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε και βράζουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από τα φύλλα σέλινου) για τριάντα λεπτά.
Λίγο πριν το “κλείσουμε” ρίχνουμε τα φύλλα του σέλινου.
Σερβίρουμε σε μπολ με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λεμόνι.
TIP1: Μπορούμε να τα βράσουμε σε λιγότερο νερό και στη συνέχεια να τα πολτοποιήσουμε για βελουτέ αποτέλεσμα.
TIP2: Για πιο χορταστικό αποτέλεσμα μπορούμε να προσθέσουμε στη σούπα μισό φλιτζανάκι τραχανά και να σερβίρουμε με ψημένες φέτες ψωμιού!