Τα κρεμμύδια είναι βρώσιμοι βολβοί που έχουν συγκεκριμένη πικάντικη γεύση και οσμή και συνηθέστερα χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των φαγητών. Όμως, εκτός από την κουζίνα, αυτό το λαχανικό έχει και πολλές άλλες χρήσεις.
Στο σημερινό άρθρο πρόκειται να σας εξηγήσουμε πώς να κρατήσετε το σκόρδο, τα ξερά κρεμμύδια και τα χλωρά κρεμμύδια, φρέσκα για έως και δύο μήνες: απλά κάντε μερικές τρύπες σε μία χάρτινη σακούλα. Βάλτε τα κρεμμύδια σας στην σακούλα, σφραγίστε τη προσεκτικά με ένα συνδετήρα και στη συνέχεια αποθηκεύστε τα χωρίς να χρειάζονται ψύξη στο ντουλάπι για ένα διάστημα 2 μηνών ή και περισσότερο.
Κόψιμο: χρησιμοποιήστε μια ανοξείδωτη χτένα από χάλυβα ως οδηγό, και οι δεξιότητες με το μαχαίρι θα σας βγούν αυθόρμητα. Το κόψιμο του κρεμμυδιού θα γίνει παιχνιδάκι και θα εξοικονομήσετε και χρόνο προετοιμασίας.
Εάν πάσχετε από κράμπες, τα φύλλα του κρεμμυδιού μπορούν να σας βοηθήσουν.
Φύλλα από το κρεμμύδι
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα φύλλα ως βάση για ζωμό της σούπας. Η σούπα σας θα έχει απίστευτη γεύση και ένα εκπληκτικό καφέ χρώμα.
Για το σκοπό αυτό, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όλα τα περισσεύματα των λαχανικών και τα φύλλα και να προετοιμάσετε ένα υπέροχο ζωμό σούπες.
Εάν πάσχετε από κράμπες, τα φύλλα του κρεμμυδιού μπορούν να σας βοηθήσουν. Σε νερό μαγειρέψτε 2 χούφτες φύλλα κρεμμυδιού για 10-20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Στη συνέχεια, σουρώστε τα φύλλα και πιείτε 1 φλιτζάνι κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Πολύ σύντομα οι κράμπες, θα εξαφανιστούν.
Δεν είναι τα κρεμμύδια καταπληκτικά; Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε το παρακάτω βίντεο:
Πηγή: .daddy-cool.gr