Ποιος δεν λατρεύει το cheesecake; Υπάρχουν χιλιάδες συνταγές και τρόποι που μπορείτε να το φτιάξετε. Είτε με τον κλασσικό τρόπο είτε με εναλλακτικές. Όπως για παράδειγμα, ένα σοκολατένιο cheesecake! Η σημερινή συνταγή, είναι η πιο κλασσική αλλά το μυστικό του είναι… στο τραγανό μπισκότο. Πως θα πετύχετε το τραγανό; Συνεχίστε να διαβάζετε!
Cheesecake: Η πιο τέλεια συνταγή
ΥΛΙΚΑ
- 180 γραμμάρια βούτυρο
- Ενάμιση πακέτο digestive
- Ένα ζαχαρούχο γάλα
- Ένα πακέτο τυρί κρέμα 300 γραμμάρια
- 2 σαντιγύ μόρφατ στο μεταλλικό κουτάκι(να είναι στο ψυγείο).
- 80 -100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
- Λίγο ξύσμα από 1 λεμόνι
- Μία βανίλια
- 400 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα
- 3 φύλλα ζελατίνης
Εκτέλεση:
- Τρίβω τα μπισκότα στο μούλτι και λιώνω το βούτυρο.
- Στρώνω με τα δάχτυλά μου σε μία αποσπώμενη φόρμα 26 * 32
- Έπειτα σε μπολ ρίχνω μέσα τη σαντιγί τη ζάχαρη το ξύσμα, το ζαχαρούχο (αφήνω πολύ λίγο που δε βάζω) τη βανίλια και το τυρί κρέμα και χτυπάω για 5 λεπτά.
- Παίρνω και τη ζελατίνη που έχω μουλιάσει 5 λεπτά σε παγωμένο νερό, έπειτα διαλύω σε τρεις κουταλιές καυτό νερό και το ρίχνουμε και αυτό μέσα στο μείγμα. Χτυπάω άλλο ένα λεπτό και τέλος.
- Απλώνω στη φόρμα και αφήνω στο ψυγείο για περίπου ένα τέταρτο.
- Έπειτα έχω πάρει τη μαρμελάδα φράουλα και έχω βάλει μέσα 2 κουταλιές της σούπας χλιαρό νερό και στρώνω από πάνω αφήνω όλη νύχτα στο ψυγείο.
Καλή όρεξη!