Η Συνταγή Της Γιαγιάς Για Τα Πιο Νόστιμα Μπιφτέκια: Αυτό Είναι Το Μυστικό Υλικό Για Τα Μπιφτέκια

Η Συνταγή Της Γιαγιάς Για Τα Πιο Νόστιμα Μπιφτέκια: Αυτό Είναι Το Μυστικό Υλικό Για Τα Μπιφτέκια

Πώς θα δώσετε στα μπιφτέκια σας την πιο τέλεια γεύση και υφή. Η διαφορά είναι στην λεπτομέρεια και το μυστικό το γνωρίζει η γιαγιά..

Τα μπιφτέκια είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Ωστόσο, επειδή η διαφορά βρίσκεται στην λεπτομέρεια, ανακαλύψτε στην παρακάτω συνταγή το μυστικό για τα πιο λαχταριστά και γευστικά μπιφτέκια.

Παράλληλα, αυτό είναι το κόλπο στην επιλογή του κιμά.

Υλικά ( Για 8-10 μεγάλα μπιφτέκια )
1 κιλό κιμά από κοτόπουλο
1 κρεμμύδι
1/2 πιπεριά φλωρίνης
1//2 πιπεριά κίτρινη
1 καρότο τριμμένο
Λίγο δυόσμο
Λίγο μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
1 κουταλιά του γλυκού γεμάτη Κάρυ
3 φέτες ψωμί μουλιασμένο
½ κούπα ελαιόλαδο
κεφαλοτύρι τριμμένο 1/2 κούπα (προαιρετικά)
1 μικρή τριμμένη ντομάτα

Εκτέλεση

Βάζουμε στο μούλτι την πιπεριά , τη ντομάτα το κρεμμύδι, το καρότο,τα μαϊντανό το δυόσμο και το ελαιόλαδο και τα πολτοποιούμε.
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, το ψωμί βρεγμένο και το μείγμα που πολτοποιήσαμε.
Τέλος προσθέτουμε το κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί να ενωθούν, εάν η ζύμη κολλάει στα χέρια μας προσθέτουμε λίγο λάδι ακόμα.
Το αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει η ζύμη περίπου μια ώρα.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Τα περνάμε με ένα πινέλο με ελαιόλαδο για να μην κολλάνε κατά το ψήσιμο.
Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους