Καλαμαράκια: Ένα Από Τα 30 Καλύτερα Τηγανητά Φαγητά Παγκοσμίως
Στη λίστα με τα καλύτερα τηγανητά φαγητά του κόσμου βρίσκονται ατα καλαμαράκια. Δείτα τα 30 πιάτα που επέλεξε το CNN
Το διεθνές πρακτορείο έκανε ένα αφιέρωμα με τα καλύτερα τηγανητά φαγητά σε όλο τον κόσμο που θα πρέπει οι ταξιδιώτες να δοκιμάσουν ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών.
Τα αγαπημένα μας καλαμαράκια ξεκίνησαν να φτιάχνονται στις ακτές της Ελλάδας και της γειτονικής Ιταλίας και πλέον φτάνουν ως τα πιο μακρινά μέρη της υφηλίου. Αναλύοντας γιατί είναι τόσο αγαπητό φαγητό, το άρθρο αναφέρεται σε στοιχεία που δείχνουν ότι η τηγανητή ζύμη και άλλα ανάλογα απολαμβάνονταν από τότε που οι αρχαίοι Μεσοποτάμιοι εφηύραν τα τηγάνια.
«Παναρισμένο και τηγανισμένο, σερβίρεται με λεμόνι, είτε με μαρινάδα είτε με κρεμώδη σάλτσα βασισμένη στη μαγιονέζα. Το πιάτο από ελληνική και ιταλική σπεσιαλιτέ παραθαλάσσιων περιοχών έχει φτάσει σε πολυτελή αμερικανικά εστιατόρια ως ένα mainstream ορεκτικό», σημειώνει το δημοσίευμα.
Στην πρώτη θέση βρίσκεται μια ιαπωνική τεμπούρα λαχανικών, όμως, και η Ελλάδα δεν λείπει από τη λίστα, στην 21η θέση της.
Ακολουθεί ολόκληρη η λίστα:
Tempura (Japan)
Hushpuppies (US South)
Churros (Spain, Portugal and Latin America)
Beignets (Louisiana)
Mandazi (East Africa)
Jalebi (India)
Zucchini flowers (Italy)
Cronut (United States)
Fry bread (Native Americans in the US)
Fried green tomatoes (United States)
French fries (Belgium and France)
Pakora (India)
Tostones (Caribbean and Latin America)
Arancini (Italy)
Fofos de arroz (Mozambique)
Chiko rolls (Australia)
Onion bhajis (India)
Banh cam (Vietnam)
Scotch eggs (United Kingdom)
Katsu (Japan)
Fried calamari (Italy and Greece)
Fried chicken (Korean and American)
Fried clams (New England)
Kibbeh (Middle East)
Leche frita (Spain)
Prawn toast (Hong Kong)
Deep-fried Mars bar (United Kingdom)
Fried pizza (Italy)
Chimichangas (Southwest US)
Chicharrons (Spain, Latin America and the Philippines)