Κεφτεδάκια… Αλλιώτικα Από Λαχανικά Και Τυρί

Το Athensmagazine.gr θα σας προτείνει μια αλλιώτικη συνταγή για κεφτεδάκια με καρότο, κολοκύθια, τυρί και… σκόρδο! Είμαστε σίγουροι, ότι θα εντυπωσιαστείτε με αυτή τη version! Ωστόσο, αν θέλετε τα κλασικά κεφτεδάκια, δείτε εδώ μια παραδοσιακή συνταγή.

7 καρότα
2 μέτρια κολοκύθια
1 κρεμμύδι μια σκελίδα σκόρδο
Δυόσμο
Ρίγανη
1 φλιτζάνι τυρί και παρμεζάνα τριμμένα
1-1,5 φλιτζάνι φρυγανιά
Αλάτι, πάπρικα καπνιστή
Κύμινο
1 γκριλ τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο ή απλό ταψάκι
Λάδι για να τα αλείψουμε
Σουσάμι

Τρίβουμε όλα τα λαχανικά.
Τα βάζουμε στο τρίφτη με μια κ.σ. αλάτι και ζουλάμε πολύ καλά με τα. Χέρια μας να φύγουν όλα τα υγρά.
Θα μείνει η μισή ποσότητα σε όγκο. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Τα αναμειγνύουμε όλα μαζί και πλάθουμε κεφτεδάκια. Στη συνέχεια ρίχνουμε φρυγανιά, παρμεζάνα και σουσάμι και βουτάμε τα κεφτεδάκια από όλες τις πλευρές πιέζοντας τα ελαφριά.
Τα λαδώνουμε με ένα πινέλο και τα ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Πηγή: cookpad.com

Κεφτεδάκια… διαίτης – Εύκολη και οικονομική συνταγή
1 κιλό κιμά ανάμεικτο
2 κρεμμύδια
1 σκ σκόρδο
Μαϊντανό
Δυόσμο
2 κσ γιαούρτι
Πιπέρι
Αλάτι
1 κγ μπέικιν πάουντερ
Λίγο ρίγανη
2 αυγά
Τα ζυμώνουμε καλά και το αφήσουμε στο ψυγείο για να τραβήξει καλά τα υλικά.
Τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε. Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στο φούρνο στους 190 για 30 με 35 λεπτά.

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους