Κόβει τις πατάτες λεπτές φέτες και τις βάζει σε μία φόρμα για muffin. Αυτό που βγαίνει από το φούρνο, είναι πραγματικά Απίστευτο!

Οι φόρμες των muffin είναι για πολύ περισσότερα από muffin και cupcakes. Και όταν δείτε αυτή τη συνταγή, θα βγάλετε τις φόρμες σας από το ντουλάπι κατευθείαν.

Παρόλο που οι πατάτες είναι συνοδευτικό για πολλά πιάτα, συνήθως γίνονται πουρές ή ψητές στο φούρνο.
Δοκιμάστε αυτή την νόστιμη και απλή συνταγή που θα φέρει το χαμόγελο στα μέλη της οικογένειας σας.

Για να κάνετε αρκετές πατάτες με παρμεζάνα για 4-6 άτομα, θα χρειαστείτε:

  • 3 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 κ.σ. παρμεζάνα
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 1 κ.γ. φύλλα θυμαριού
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 8-10 πατάτες σε λεπτές φέτες

Για να ξεκινήσετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 180. Μετά αλείψτε βούτυρο στη φόρμα για τα muffin και αφήστε τη στην άκρη.

Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες και βάλτε τις σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο, την παρμεζάνα και τα μπαχαρικά σας. Ανακατέψτε το μίγμα για να πάει σε όλες τις πατάτες.

Τώρα βάλτε τις σε στοίβες μέσα στη φόρμα. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι για γεύση.

Ψήστε τις για 55-60 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες και στη μέση να είναι μαλακές.

Βγάλτε τις από το φούρνο και αφήστε της να κρυώσουν για 5 λεπτά πριν τις σερβίρετε. Γαρνίρετε με λίγη παραπάνω παρμεζάνα και θυμάρι.

Συμβουλή: Μπορείτε να δοκιμάσετε και με ρίγανη, βασιλικό ή δεντρολίβανο αντί για θυμάρι.

Credit: awm.com

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους