Κρητικός Ντάκος: Το «Κόλπο» Για Τον Νοστιμότερο Σπιτικό Ντάκο
Η συνταγή και το κόλπο για να φτιάξετε τον νοστιμότερο ντάκο στο σπίτι σας.. Πώς θα πετύχετε την κατάλληλη υγρασία στο κριθαρένιο παξιμάδι..
Υλικά: (για ένα ντάκο)
1 παξιμάδι κριθαρένιο
1 ντομάτα
ένα μικρό κομμάτι φέτα
λάδι
πιπέρι
ρίγανη
2-3 ελιές
Εκτέλεση:
Βρέχετε το παξιμάδι και το βάζετε σ’ένα πιάτο.Πλένετε τη ντομάτα , την κόβετε στα 2 και την τρίβετε με τον τρίφτη πάνω στο παξιμάδι.Στη συνέχεια , κομματιάζετε με τα χέρια τη φέτα πάνω από τη ντομάτα στο παξιμάδι.Ρίχνετε λίγο λάδι και ρίγανι.Εαν θέλετε λίγο πιο έντονη γεύση , βάζετε πιπέρι και τέλος τις ελιές…Ετοιμο!
Καλή όρεξη!