Λαχταριστό, σοκολατένιο κέικ με μπισκότα που θυμίζει μωσαϊκό!

Υλικά συνταγής

1 φλ. κακάο

1 φλ. άχνη ζάχαρη

1/4 φλ. γάλα καρύδας ή φρέσκο γάλα

1 κ.γ. υγρή βανίλια

250 γρ. μαργαρίνη

20 μπισκότα πτι -μπερ ολικής άλεσης

λίγη λιωμένη σοκολάτα για το τελείωμα

λίγη τριμμένη καρύδα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την μαργαρίνη. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Σε μπολ βάζουμε το κακάο, τη ζάχαρη, το γάλα, τη βανίλια και τη λιωμένη μαργαρίνη. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά και φτιάχνουμε μια πάστα σοκολάτας που να αλείφεται.
Θα χρησιμοποιήσουμε μικρή μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Τσαλακώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα και ντύνουμε τη φόρμα. Κάνουμε στρώσεις πάστα σοκολάτας και μπισκότο. Αρχίζουμε με πάστα και τελειώνουμε με πάστα. Φροντίζουμε να αλείφουμε πολύ καλά και γύρω γύρω με πάστα σοκολάτας.

Παγώνουμε το κέικ για περίπου 2.30′ με 3 ώρες να σταθεροποιηθεί. Το ξεφορμάρουμε, το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα και σιγά σιγά το περιχύνουμε με λίγη λιωμένη χλιαρή σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου. Ξαναπαγώνουμε για λίγο να σφίξει η σοκολάτα.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.

via

Related posts

Taste Atlas: «Υμνήθηκε» το τζατζίκι στην λίστα με τα καλύτερα dips του κόσμου

Τραγανά απ’έξω, λιώνουν στο στόμα από μέσα: Τα μελομακάρονα της Βέφας & το μυστικό που θα τους ξετρελάνει όλους

Θα γίνουν ανάρπαστα: Τα μελομακάρονα της γιαγιάς Αλεξάνδρας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους