Λαδοραβανί Αγρινίου: Το Πιο Εύκολο Και Νόστιμο Γλυκό Της Σαρακοστής
Λαδοραβανί Αγρινίου: Η πιο εύκολη νηστίσιμη συνταγή για την Σαρακοστή. Θέλετε ένα ραβανί νηστίσμο για τις ημέρες της νηστείας για εσάς και την οικογένεια σας για όλες τις ώρες; Σας έχουμε την καλύτερη και πιο εύκολη συνταγή.
Ραβανί: Επιθυμείτε να κάνετε ένα εύκολο γλυκό για εσάς και για την οικογένειά σας; Θέλετε να έχετε ένα γλυκό, το οποίο να είναι για όλες τις ώρες; Επιθυμείτε να φτιάξετε ένα γλυκό για να κερνάτε τους επισκέπτες του σπιτιού σας; Τότε, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε την παρακάτω συνταγή. Το βέβαιο είναι πως θα τους εντυπωσιάσετε.
Τα υλικά και οι οδηγίες της συνταγής
Υλικά συνταγής
– 500 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
– 500 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
– 1 κιλό ζάχαρη κρυσταλλική
– 4 ποτήρια (σ.σ. νερού) νερό
– 2 ποτήρια (σ.σ. νερού) λάδι (σ.σ. σπορέλαιο)
– 2 με 3 κάψουλες βανίλιας
– 1 πορτοκάλι (σ.σ. ξύσμα και χυμό)
– 1 λεμόνι (σ.σ. ξύσμα και χυμό)
– Κανέλα και ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
– Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και το πορτοκάλι, και τις βανίλιες.
Ανακατεύουμε να λιώσει η ζάχαρη.
– Ζεσταίνουμε το μείγμα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά να πάρει βράση.
– Προσθέτουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι σαν βροχή και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην σβολιάσει το μείγμα.
– Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε δυνατά με μια κουτάλα για 3 με 4 λεπτά το μείγμα μέχρι να δέσει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
– Απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί (σ.σ. 30×40) λαδωμένο και πασπαλισμένο με λίγο σιμιγδάλι.
– Λειαίνουμε την επιφάνεια και με ένα μαχαίρι το χαράσσουμε μέχρι τον πάτο του ταψιού.
Οι υπόλοιπες οδηγίες για την εκτέλεση της συνταγής
– Το χαράσσουμε πρώτα κάθετα σχηματίζοντας λωρίδες και έπειτα διαγώνια για να σχηματίσουμε ρόμβους.
– Αν θέλουμε βάζουμε και από αμύγδαλο φιλέ στη μέση από κάθε κομμάτι.
– Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία ώρα περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσοκόκκινο χρώμα παντού.
– Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
– Σε ένα μπολάκι ετοιμάζουμε την κανελοζάχαρη (σ.σ. αναμειγνύουμε 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη με 1-2 κουταλιές σούπας κανέλα) και πασπαλίζουμε το ραβανί να πάει παντού.
– Αφήνουμε το ραβανί να κρυώσει εντελώς, το κόβουμε και σερβίρουμε.